05:03:16 25.04.2024
Stiri

Usatîi dă vina pe OPOZIȚIE, după ce majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR” a votat aproape de miezul nopții bugetul de stat și politica fiscală: „Dacă nu ați fost în stare să faceți asta, înseamnă că trebuie să vă dați demisia”

Actualitate 17.12.2020 12:13 Vizualizări1801 Autor: Ziarul National
Usatîi dă vina pe OPOZIȚIE, după ce majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR” a votat aproape de miezul nopții bugetul de stat și politica fiscală: „Dacă nu ați fost în stare să faceți asta, înseamnă că trebuie să vă dați demisia”


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, le solicită deputaților din opoziție să-și depună mandatele de deputat și să treacă de partea poporului. Într-un live pe Facebook, Usatîi a precizat că parlamentarii din opoziție, prin prezența lor, nu au făcut decât să legalizeze activitatea deputaților lui Șor și Dodon.

„Ce au făcut deputații lui Șor și Plahotniuc e clar, dar iată ce au făcut deputații din opoziție? Jumătate din ei stăteau cu telefoanele și filmau pentru a-și mări numărul de urmăritori pe rețelele de socializare. Dar ei puteau bloca tribuna Parlamentului, fiecare, având mandatul de deputat, a avut dreptul să introducă cetățeni în Parlament. Puteau bloca majoritatea de acolo, în timp ce se intona imnul de stat. Dacă nu ați fost în stare să faceți asta, înseamnă că trebuie să vă dați demisia”, a spus Usatîi.

„Voi astăzi jucați în cărți cu niște șarlatani pe care nu-i puteți învinge”, a acuzat Usațîi.

Amintim că ieri, 16 decembrie, majoritatea parlamentară formată din deputații PSRM și Partidului „ȘOR” s-a întrunit într-o ședință nocturnă, în cadrul căreia au aprobat Legea bugetului de stat 2021, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor în medicină, politica bugetar-fiscală, dar și alte proiecte, după care au încheiat sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului. Totul s-a întâmplat aproape de miezul nopții.

Câțiva deputați de la PAS și Platforma „DA” au încercat, fără succes, să împiedice acțiunile majorității, strigând „rușine”. Coaliția neformală a ignorat toate „apelurile la conștiință” și a adoptat mai întâi bugetul asigurărilor sociale pentru 2021, cu un deficit de 3,2 miliarde de lei, care este planificat să fie acoperit din bugetul de stat. Apoi, a fost adoptat bugetul de stat, care are un deficit de 13,9 miliarde de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md