11:54:44 19.04.2024
Stiri

Soluțiile deputatului Igor Munteanu pentru eliberarea R. Moldova de „regimul cleptocratic”: „Când hoții și profitorii ajung să facă legi în numele statului, acest stat încetează să mai existe”

Actualitate 17.12.2020 13:09 Vizualizări1802 Autor: Ziarul National
Soluțiile deputatului Igor Munteanu pentru eliberarea R. Moldova de „regimul cleptocratic”: „Când hoții și profitorii ajung să facă legi în numele statului, acest stat încetează să mai existe”


Ieri, dușmanii Constituției au bătut ultimul cui în sicriul democrației parlamentare. Epitaful sesiunii legislative toamnă - iarnă sună astfel:

1. Când hoții și profitorii ajung să facă legi în numele statului, acest stat încetează să mai existe;

2. Când justiția doarme, bandiții, șarlatanii și ticăloșii își împart între ei resursele vitale ale statului pe care pretind că-l reprezintă;

3. Când partidele bune și liderii lor rămân dezbinați, supărați, frustrați, hoții vor face coalițiile lor prin care-și vor întări rândurile;

4. Când lași la guvernare miniștri care servesc cu trup și suflet hoților de miliarde și rudelor acestora, gândindu-te că ei vor pleca singuri, atunci ajungi unde vor ei și nu unde ar trebui să fi ajuns;

5. Când lași ca politicieni corupți să servească deschis unor state ostile, să te aștepți ca ei să folosească statul pentru a promova interese antinaționale (federalizarea relațiilor cu UTAG, anularea legii antipropagandă, ridicarea limbii ruse la rangul limbii de stat);

6. Când te obișnuiești cu dezmățul și frauda comisă în gestionarea unor largi rețele de magazine sociale, ca instrumente de corupție politică în masă, atunci să te aștepți că acestea vor vinde în curând și medicamente prin magazine ambulante, revendicându-și facilități pentru duty free, și privilegiile obținute prin concesiunile dubioase;

7. Când țintești doar anticipate, ca singur obiectiv iminent, să te aștepți atunci la băi de populism în interesul hoților aflați la putere, i.e. reducerea vârstei de pensionare va accelera colapsul sistemului asigurărilor sociale, anularea legii miliardului va exploda relațiile cu FMI și UE, accelerând instabilitatea sistemului financiar-bancar),

Simpla constatare a situației nu mai ajută. Avem nevoie mai mult ca oricând de unitate, viziune și cooperare între forțele democratice pentru eliberarea de regimul cleptocratic.

1. În următoarele luni ne așteaptă multă muncă, transpirație, dar și răsplata unui stat eliberat de sechelele lui Plahotniuc, Șor și Dodon.

2. Va fi nevoie de semnarea unui Pact Antifraudă între partidele de orientare europeană, care să asigure susținerea politică necondiționată pentru recuperarea banilor și pedepsirea vinovaților.

3. Va fi nevoie urgentă de recunoașterea neconstituționalității celor mai multe dintre legile antinaționale votate de coaliția Shor-Don.

4. Avem nevoie de invitarea unui procuror european cu misiuni speciale pe dosarele de rezonanță, care să conducă la condamnarea definitivă și confiscarea averilor celor implicați în fraude bancară și altfel de crime grave.

5. Este nevoie urgentă ca noul președinte să lanseze cât mai curând acțiuni care să conducă la deparazitarea sistemului de drept, la o cooperare intensificată cu GRECO, cu Departamentul Trezoreriei SUA cu procurorul UE, ca priorități de relansare a speranței în R. Moldova.

Text semnat de către deputatul Platformei DA, Igor Munteanu


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md