11:43:11 19.04.2024
Stiri

Socialiștii se LAUDĂ că ar fi salvat R. Moldova de „HAOS” și că toate amendamentele PAS și ale Platformei „DA” au fost luate în seamă la ședința NOCTURNĂ. Parlamentarii PSRM nu înțeleg de ce agricultorii mai stau în stradă

Actualitate 17.12.2020 13:42 Vizualizări1492 Autor: Ziarul National
Socialiștii se LAUDĂ că ar fi salvat R. Moldova de „HAOS” și că toate amendamentele PAS și ale Platformei „DA” au fost luate în seamă la ședința NOCTURNĂ. Parlamentarii PSRM nu înțeleg de ce agricultorii mai stau în stradă


Noul Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, președintele Comisiei buget și finanțe, Vladimir Golovatiuc, este convins că reprezentanții majorității PSRM-Șor ar fi salvat ieri republica noastră de un „haos total”, după ce a fost aprobată Legea bugetului de stat 2021, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor în medicină, politica bugetar-fiscală, dar și alte proiecte.

„Aprobarea acestor documente reprezintă un pas înainte în ceea ce privește îndeplinirea obligațiunilor statului față de cetățenii R. Moldova, sectorul bugetar, al sănătății și față de business. Noi nu am admis ca țara să intre în anul 2021 în condiții de haos, când nu sunt aprobate cele mai importante legi – politica bugetar-fiscală și Legea bugetului de stat. Vreau să vă informez că pensionarii cu o pensie de până la 4 000 de lei vor primi de Paște un ajutor de 1 000 de lei. De asemenea, pentru investiții capitale a fost alocată o sumă record de peste 2 miliarde de lei. Toate amendamentele PAS și ale Platformei „DA” au fost acceptate ieri”, a spus Golovatiuc astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

La rândul său, președintele Comisiei agricultură şi industrie alimentară, Radu Mudreac, a precizat că ieri ar fi fost îndeplinite toate revendicările pentru care agricultorii au ieșit în stradă. Acesta s-a declarat nedumerit de ce aceștia continuă să protesteze și astăzi în fața Parlamentului.

„Am încercat ieri să le aduc un mesaj agricultorilor, însă pe parcursul nopții acesta a fost denaturat. Cineva a trunchiat informațiile mele, iar agricultorii au fost dezinformați. Acum, agricultorii nu mai știu ce se întâmplă. Reiterez, pentru cei care sunt în fața Parlamentului, dar și pentru agricultorii din teritoriu: am analizat ieri toate doleanțele înaintate de agricultori în ultima perioadă.

Au fost două solicitări de bază. Una dintre aceste vizează menținerea cotei TVA la 8%. Această revendicare a fost ieri acceptată în politica bugetar-fiscală, prin intermediul unui amendament. Ce ține de compensațiile pentru grupa a doua de cereale, am informat agricultorii că, după anularea „legii miliardului”, s-a eliberat în bugetul de stat peste 600 de milioane de lei. După ce documentul va fi promulgat, banii vor fi disponibili. Vedem că cineva încearcă să inducă în eroare agricultorii”, a punctat Mudreac.

De menționat că agricultorii protestează și astăzi în fața Parlamentului. Acestea susțin că au fost mințiți de actuala majoritate și cer demisia Guvernului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md