14:24:22 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon și Șor sunt acuzați că aplică tactica „pământului pârjolit”, doar că nu ar avea nicio scăpare. „Există indicii evidente că am asistat la un cumul de infracțiuni: abuz în serviciu, delapidarea averii și chiar UZURPAREA puterii în stat”

Actualitate 17.12.2020 15:48 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon și Șor sunt acuzați că aplică tactica „pământului pârjolit”, doar că nu ar avea nicio scăpare. „Există indicii evidente că am asistat la un cumul de infracțiuni: abuz în serviciu, delapidarea averii și chiar UZURPAREA puterii în stat”


Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză majoritatea Dodon-Șor că a transformat Parlamentul R. Moldova în „peștera tâlharilor și hoților”, după ce ieri-noaptea au adoptat mai multe legi „în detrimentul moldovenilor” Pentru aceste fapte, deputații din majoritatea Dodon-Șor riscă să fie trași la răspundere penală, menționează parlamentarii PAS.

„Dodon și Șor au transformat ieri Parlamentul în peștera tâlharilor și hoților. Eu au împărțit ceea ce nu le aparține – banii cetățenilor. Dodon și Șor aplică tactica pământului pârjolit. Ei cred că vor defila în campania electorală, după ce au împărțit banii cetățenilor, după ce au adoptat legi toxice. Ei cred că cetățenii vor accepta aceste minciuni și promisiuni. Le amintim celor doi că au uitat de lecția primită pe 15 noiembrie, atunci când un milion de moldoveni le-a spus nu. Dacă ei cred că vor merge și vor flutura în campania electorală cu acele legi adoptate cu încălcări de procedură, fără avizele Guvernului, atunci înșală amarnic”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

„Ce au făcut ei ieri la capitolul sănătate e ceva dezastros. De fapt, ei au pus cruce pe sistemul farmaceutic din R. Moldova. Astfel, vor crește prețurile la medicamentele eliberate fără rețetă. Medicamentele compensate vor dispărea din farmacii, iar la fiecare colț de stradă te va aștepta câte o gheretă ambulantă a lui Șor, unde se vor vinde medicamente de proastă calitate. Dacă până ieri adaosul comercial la medicamentele eliberate fără rețetă era limitat prin lege, acum farmaciile vor pune ce preț vor. Pentru ca să acopere aceste măgării, ei au decis să ne ungă ochii cu pretinsa reducere a adausului comercial la medicamentele compensate. În teorie soluția e nobilă, dar asta va duce la lipsa medicamentelor compensate. Companiile pur și simplu nu le vor mai comercializa”, spune parlamentarul Dan Perciun.

Totodată, Perciun a subliniat că cetățenii au fost mințiți și în privința reducerii vârstei de pensionare: „Asta înseamnă, de fapt, pensii mai mici. Dodon crede că oamenii sunt proști și vor înghiți această minciună, dar nu este așa”.

Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a criticat majoritatea PSRM-Șor pentru modificările efectuate la activitatea Autorității Naționale de Integritate: „Noi și până acum aveam mari rezerve cu privire la activitatea ANI, dar această instituție nu putea să închidă ochii la decalajele între veniturile obținute și averile depistate în cazul unor deputați socialiști. Unii declară zero venituri, dar au case și mașini de milioane. Modificările aprobate ieri înseamnă o grațiere mascată pentru cei care nu pot să-și justifice averile. Au dat o lege prin care își anulează dosarele aflate în gestiunea ANI”.

Acesta a mai adăugat că aproape toate legile aprobate ieri de PSRM-Șor ar fi neconstituționale și vor fi atacate la Curtea Constituțională.

„Noi încă mai analizăm toate legile votate ieri. M-am întâlnit cu unii deputați socialiști pe coridoare și ei nici nu știu ce au votat. Nu excludem că vom depune sesizări la Curtea Constituțională. Nu vom lăsa ca aceste legi, adoptate cu încălcarea Constituției, să rămână în vigoare. Dacă am fi avut o procuratură independentă, care aplică legea și se bazează pe lege, atunci deja se autosesiza cu privire la ce s-a întâmplat ieri. Există indicii foarte evidente că ieri am asistat la un cumul de infracțiuni comise de deputați: abuz în serviciu, delapidarea averii și chiar uzurparea puterii în stat. Deputații au imunitate, dar imunitatea nicidecum nu înseamnă că au licență de a fura. În fond asta s-a întâmplat. Acest grup criminal și-a făcut ieri legi ca să fure în continuare acest stat”, a conchis Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md