La Bălți a fost dat startul pentru sărbătorile de iarnă

by D M
Distribuiti mai departe...

La Bălți a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. În centrul orașului au fost aprinse luminițele de pe bradul de Crăciun și inaugurată expoziția-iarmaroc, la care vizitatorii pot găsi preparate calde de sezon. Primarul municipiului, Renato Usatîi, a menționat că deși evenimentul din acest an nu va semăna cu cele din anii precedenți, nu a putut să nu le ofere orășenilor și oaspeților municipiului Bălți, atmosfera festivă așteptată de toți. Prin urmare, a amenajat orășelul de Crăciun, cu respectarea măsurilor de precauție.

“Am instalat un brad nou, tradiție pe care o urmez încă din 2015, am decorat tot centrul orașului, am inaugurat expoziția-iarmaroc, pentru ca cei care se plimbă seara cu copiii să poată cumpăra un ceai, dulciuri, cunoscutul nostru izvar pentru adulți. Am instalat un cristal imens, care, la aceste sărbători, va deosebi Bălțul de alte localități. Chiar dacă este pandemie, viața merge mai departe”, a menționat primarul și le-a cerut orășenilor să respecte măsurile epidemiologice.

“Vă rog pe toți să păstrați distanța socială, să nu creăm probleme medicilor, care se află în focare și fac tot posibilul pentru a salva viața pacienților. Sper că în anul care vine vom avea mai puțin de suferit”, a mai spus Renato Usatîi.

Din cauza pandemiei, la Bălți, ca și în alte localități, nu a fost permisă amenajarea unui patinoar și a unui carusel pentru copii. Un ecran LED imens va transmite însă concerte din anii precedenți, care vor întreține atmosfera de sărbătoare. În plus, miile de luminițe cu care au fost decorați copacii și diferite clădiri, printre care și cea a Primăriei, au transformat centrul orașului într-un loc de poveste.

“Bălțul a fost și rămâne cel mai ospitalier oraș din țară. Este frumos amenajat. Este ceai și prăjituri pentru copii, izvar pentru adulți. Așa că vă invit pe toți în orășelul nostru de Crăciun din municipiul Bălți”, a spus la final primarul.

Pentru a respecta dispoziția Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, orășelul de Crăciun din Bălți va activa zilnic până la ora 22:00.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.