Numărătoare inversă în România! După Revelion nu se vor mai putea înmatricula maşini aduse din Marea Britanie

În România circulă peste 110.000 de mașini cu volan pe dreapta, însă din 2021 acest număr nu va mai creşte considerabil pe an ce trece. Totul din cauza Brexit-ului!

FOTO: motoringresearch.com

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, de la 1 ianuarie 2021, dacă perioada de tranziție pentru ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va fi prelungită, R.A.R. nu va mai elibera Cărți de Identitate la înscrierea în circulație pentru acest gen de mașini. Vor fi considerate din afara UE şi, respectiv, nu vor mai putea fi înmatriculate.

În schimb, pentru autovehiculele aduse din Irlanda nu vor fi restricții, conform unui protocol semnat pe o perioadă de patru ani cu Uniunea Europeană.

Ca urmare a faptului că Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, s-a intrat într-o perioadă de tranziție care expiră la 31 decembrie 2020. Până la acest moment o perioadă de prelungire nu a fost aprobată de Uniunea Europeană și de Regatul Unit în cadrul Comitetului mixt.

În context mai trebuie de precizat că pentru mașinile cu volan pe dreapta, deja înscrise în circulație în România, nu există în acest moment o prevedere legislativă care să-i oblige pe posesorii acestora să le schimbe volanul pe partea stângă.

Iar pentru polițiști măsura este de bun augur. Statisticile arătau că în 24 din cele 25 de accidente rutiere, produse în prima jumătate a acestui an, în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe partea dreapta, vina a aparținut conducătorilor acestora. De cele mai multe ori, accidentele sunt produse pe fondul unei depășiri neregulamentare. Acest tip de autovehicule asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferii fiind nevoiți să pătrundă mai mult pe contrasens comparativ cu autovehiculele cu volanul pe partea stângă.

Iată cum a explicat starea lucrurilor Registrul Auto Român în acest sens:

 

Tot ce trebuie să știți despre autovehiculele cu volanul pe partea dreaptăRegistrul Auto Român vă explică în detaliu…

Posted by Registrul Auto Român Oficial on Monday, 13 July 2020

Află mai multe:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/