Raport 2020: Top 10 cele mai populare culori auto alese pentru maşini

Axalta, un furnizor lider de vopsele şi învelişuri sub formă de lichide și pulbere, a publicat al 68-lea raport anual al celor mai populare culori din industria auto globală. Potrivit datelor acumulate, albul rămâne culoarea din vârful clasamentului.

Producătorii auto au făcut în acest an 81% din vehicule în nuanțe neutre de alb, negru, gri și argintiu. Trecerea de la argintiu la gri s-a putut observa în mai multe piețe deoarece ultima culoare este privită ca fiind mai modernă şi mai luxoasă. Astfel spus, culoarea gri a crescut cu două puncte procentuale la nivel mondial și se menţine la un nivel ridicat deja de un deceniu.

Păstrându-se constant la o cotă de 38% din piața globală totală în ultimii trei ani, albul este culoarea auto cel mai frecvent achiziționată (cei mai mulţi producători o oferă standard) la nivel global timp de 10 ani consecutivi. 

Argintiul continuă să fie tot mai puţin ales în toate regiunile, iar popularitatea sa a scăzut deja sub 10%. Negrul se menține constant de la an la an și rămâne favorit în rândul maşinilor de lux.

Află din documentele ataşate mai multe detalii şi care sunt preferinţele pe regiuni de glob:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/