(video) Premieră: Unicul Lamborghini SC20

Lamborghini Squadra Corse prezintă pe final de an noul SC20, un specimen unic al unui tip de mașină pentru circuite, complet fără acoperiş, dar omologată pentru a putea folosi şi drumurile publice!

SC20 este al doilea one-off (după SC18 Alston) proiectat de către departamentul de motorsport al mărcii italiene și desenat de Centro Stile în Sant’Agata Bolognese. Maşina, un urmaş destoinic al lui Aventador J, a fost creată conform dorințelor clientului, care a fost implicat în proiect de la primele schiţe.

Scopul comun a fost de a construi un vehicul unic, extrem în designul și performanța sa, și capabil să combine soluții aerodinamice luate de la modelele de curse ale Lamborghini, care încorporează linii fără precedent și detalii exclusive.

“La doi ani după SC18 Alston, SC20 a fost o nouă provocare intrigantă. Principalele surse de inspirație au fost Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster și Concept S, iar rezultatul este o combinație dramatică de creativitate și atitudine de curse”, a comentat Mitja Borkert, designerul-şef al Lamborghini Centro Stile.

Caroseria din fibră de carbon a fost polişată și tăiată manual de către inginerii aerodinamici Lamborghini pentru a oferi un flux de aer optim atât pentru performanță, cât și pentru ocupanții cabinei, asigurând o conducere confortabilă în aer liber chiar și la viteze mari. 

Splitter-ul frontal pronunțat este încadrat de două aripioare și prizele de aer de pe capota frontală sunt inspirate de cele ale lui Huracan GT3 EVO, în timp ce părțile laterale sculptate ale corpului reflectă soluțiile adoptate pe noul Essenza SCV12. Partea spate musculară este acoperită de o aripă mare din fibră de carbon care poate fi setată în trei poziții diferite: sarcină scăzută, medie și mare.

SC20 mai prezintă detalii exclusive începând de la culorile caroseriei: nuanţa albă Bianco Fu, care a fost creată la cererea clientului, stă la bază, peste care se evidenţiază o livrea într-un albastru Blu Cepheus. Aceeași nuanță se găsește şi în habitaclu, combinându-se cu Nero Cosmus (negru) și Bianco Leda (alb). Cel mai semnificativ element al habitaclului este fibra de carbon cu textură vizibilă, utilizată pentru capacul tabloului de bord, peretele din spate, panourile ușilor, consola centrală și ornamentele volanului, pe lângă monococ. 

Fibra de carbon este utilizată și pentru cochiliile scaunelor tapițate în Alcantara și piele. Mânerele ușilor, pe de altă parte, sunt prelucrate din aluminiu solid. În cele din urmă, deflectoarele de aer sunt create folosind tehnologia de imprimare 3D la fabrica mărcii din Sant’Agata Bolognese.

Motorul său se bazează pe versiunea amiral al unităţii V12 natural aspirate: 12 cilindri, 6.498 cm3 volum, 770 CP la 8.500 rpm şi 720 Nm la 6.750 rpm. Puterea este gestionată prin intermediul unei cutii de viteze optimizate cu șapte trepte Independent Shifting Rod (ISR) şi este descărcată la sol de către sistemul de tracțiune integrală cu un diferențial electronic central. Roţile cu anvelopele Pirelli PZero Corsa sunt montate pe jante de aluminiu cu flanşe din carbon (20/21 inci) cu un singur prezon central.

Este dificil de spus cât l-a costat pe proprietar această bijuterie de colecţie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/