PCRM: „Dodon, Golovatiuc, Greceanâi săvârșesc o diversiune împotriva sistemului financiar național”

Ilie Gulca
17/12/2020

Seria de inițiative populiste ale PSRM au ca obiectiv viitoarea luptă la alegerile parlamentare anticipate. Iresponsabilitatea totală a acestor inițiative, propuse de socialiști, urmărește scopul să întunece mințile alegătorilor și să acceadă în Parlament. Aceasta este poziția PCRM despre proiectele de legi controversate adoptate recent de deputații PSRM, Partidul Șor și transfugi.  

„Inițiativele socialiștilor nu pot fi numite nici greșeli. Acestea pot fi calificate mai curând drept încercări de a săvârși o diversiune premeditată împotriva Republicii Moldova. [Abrogarea Legii furtului miliardului] va duce la decapitalizarea Băncii Naționale și, respectiv, la creșterea cursului valutelor de rezervă – a dolarului și a euro”, se menționează într-un comunicat al formațiunii politice.

Dacă participă la aceste inițiative, în mod conștient, subliniază sursa citată, Dodon, Golovatiuc, Greceanâi săvârșesc o diversiune împotriva sistemului financiar național.

„Acest lucru poate fi evitat doar printr-o singură modalitate care, cel mai prоbabil, nu este în puterile actualei guvernări – intensificarea cercetărilor privind furtul miliardului, localizarea banilor furați și întreprinderea unor măsuri energice în scopul readucerii acestor bani în Moldova. Niciun fel de îngăduință față de hoți! Dacă s-ar proceda în acest mod, întoarcerea banilor la BNM poate fi asigurată.”

PCRM acuză PSRM de aplicarea unui scenariu care ar putea să ducă Republica Moldova în pragul unui faliment. 

„Odată cu abrogarea Legii privind miliardul, în momentul achitării lor, din cauza inflației și a cursului crescut brusc al valutelor, din leu va rămâne doar praf. Dar în același timp, șmecherii socialiști, cu o mină deșteaptă pe față, vor vorbi, unui alt Președinte și unui alt Guvern, despre impotență și incompetență, despre nedorința acestora de a le acorda ajutor agrarienilor, și nu numai.”

Ilie Gulca
17/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii