fbpx

Avocații lui Șor acuză justiția moldovenească că favorizează procurorii din dosar

Avocații în dosarul lui Ilan Șor afirmă că justiția moldovenească admite încălcări grave ce pun apărarea acestuia în condiții inechitabile în raport cu acuzarea de stat. Se întâmplă după ce joi, la Curtea de Apel de Apel Cahul, a avut loc o nouă ședință pe dosarul Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit avoocaților, instanța a respins neîntemeiat mai multe demersuri ale avocaților și nu ar fi respectat nici normele pentru combaterea COVID-19.

Am înaintat azi mai multe demersuri de recuzări și de dezacord referitor la demersurile acuzării de stat, care nu sunt motivate. Judecătorii motivează din capul lor demersurile procurorilor și le admit. Suntem puși într-o situație când nu este asigurat un proces echitabil și corect în privința lui Ilan Șor”, a spus Aureliu Colenco, unul dintre avocații lui Șor.

Am lucrat în ședință de la ora 10 până la 18, cu întrerupere de o oră. Nu ne sunt respectate drepturile noastre anticovid, sala de ședințe nu a fost aerisită”, a declarat juristul.

Avocații lui Șor au reclamat presiuni și intimidări și la ședința din 10 decembrie.

Amintim că în 2017, Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, însă instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

În vara anului 2019, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională și internațională, iar deputații l-au lăsat fără imunitate parlamentară. Acesta pledează nevinovat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button