Reacția Maiei Sandu la situația din Parlament: Adoptă aceste legi la miezul nopții pentru că se tem de furia oamenilor! Anticipate!

Președinta aleasă Maia Sandu critică deciziile adoptate în Parlament, la miez de noapte, în special legile ce se referă la bugetul țării și politica fiscală. Sandu îi numește pe deputații care au votat „hoți și impostori” și cere alegeri parlamentare anticipate.

Foto: UNIMEDIA

„La această oră târzie, în Parlament, o grupare de hoți și profitori împarte banii statului, banii oamenilor care muncesc și plătesc impozite. După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputații din majoritatea PSRM-Șor au hotărât să împartă între ei banii țării la miezul nopții. Rușine! Cei mai mari hoți au ajuns șefi pe banii oamenilor cinstiți.

Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii. Legea este adoptată fără surse reale de finanțare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoților și le permite să continue furtul și schemele de corupție sub protecția deputaților PSRM și Partidului Șor.

Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți - anticipate! Cei care s-au adunat să voteze astăzi nu sunt oameni de stat, sunt impostori. Adoptă aceste legi la miezul nopții pentru că se tem de furia oamenilor. Ei trebuie pedepsiți. Nu va scăpa nici unul”, a scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Deputații s-au întrunit astăzi în ședință, iar după mai multe discuții privind ordinea de zi, PAS, Platforma DA, PD și Pro-Moldova au părăsit plenul, prezentând o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Deputații PSRM și Pentru Moldova au continuat ședința, iar după o pauză ce a durat până la 22:30, au revenit și au examinat și legile bugetar-fiscale pentru anul 2021. Pas și Platforma DA au blocat tribuna centrală, revenind și ei în sală, însă legile au fost adoptate cu votul a 56 de deputați, iar Legislativul a plecat în vacanța de iarnă.

De asemenea s-au anunțat ședințe extraordinare pentru examinarea moțiunii de cenzură, dar și pentru învestirea președintei Maia Sandu.


Pub