image
Sursa foto: jurnal.md

În capitală se vând brazi aduși din Danemarca care costă și peste 1000 de lei

La vânzare au fost scoși brazii aduși de peste hotare, dar și cei crescuți în sectorul particular și care se vând în ghiveci. Aceștia sunt mai scumpi în comparație cu prețurile anunțate de „Moldsilva” pentru molizii din pepinieriile din țară.

Comercianții spun că Pomii de Crăciun aduși din afară sunt mai frumoși și rezistă mai mult timp, iar cei din ghiveci după sărbători pot fi plantați în grădină.

Prețul pentru un brad în ghiveci, cu înălțimea de aproximativ 1,5 metri, este în jur de 700 de lei. Acesta are o coroană bogată și îngrijită, spre deosebire de cei crescuți în pădure, spun comercianții.

Brazii aduși din România pornesc de la 350 de lei. Prețul crește cu înălțimea Pomului de Crăciun, dar depinde și de cât de bogat în ramuri este molidul. Vânzătorii spun că, dacă se află într-un spațiu în care nu este foarte cald, departe de o sursă de termificare, bradul va rezista până la Crăciun.

Mai rezistenți sunt brazii aduși din Danemarca. Comercianții promit că Pomul de Crăciun va rămâne verde și plin cu ace și la începutul lunii februarie. Dar și prețurile sunt pe măsură, de la 650 de lei pentru un exemplar mai puțin stufos, până la 1300 și chiar mai mult pentru cei mai frumoși brazi. Înălțimea acestora este de circa 1,8 metri.

Agenția de stat „Moldsilva” a anunțată că anul aceasta va pune în vânzare peste 50 de mii de brazi. Potrivit responsabililor din cadrul instituției, prețurile sunt mai mici cu 20% comparativ cu anul trecut, când la pepinieriile silvice, prețul era de 36 lei/metru pentru molid. Astfel, anul acesta, prețul ar trebui să fie mai mic cu 7-8 lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: