image
Sursa foto: zch.ro

Proiectul privind farmaciile mobile, votat în lectură finală

Inițiativa legislativă care se referă la activitatea farmaciilor mobile a fost votată în lectură finală. Deputații din Partidul Șor spun că acest proiect este important pentru populația care nu are acces la farmacii.

În momentul votului în sala plenului nu erau prezenți deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și cei din Partidul Democrat. Aceștia au părăsit ședința mai devreme, declarând că ordinea de zi nu a fost consultată cu ei, „fiind una toxică”. Și Pro Moldova a părăsit ședința, la fel făcând referire la subiectele din agendă.

„Grație caracterului flexibil al acestei modalități de comerț, mai mulți beneficiari din mai multe zone geografice vor putea beneficia în termen mai scurt și accesibilitate fizică sporită la medicamentele, alte produse farmaceutice sau parafarmaceutice necesare susținerii vieții și sănătății lor”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Deputații au mai votat un proiect care prevede introducerea obligativității pentru factorii decizionali să reglementeze și să monitorizeze prețul medicamentelor începând de la prețul de producător, prețul de depozit și cel din farmacii.

De asemenea, documentul prevede introducerea rețetei electronice care, potrivit deputaților de la Pentru Moldova, vine să completeze inițiativa de a avea o viziune globală asupra serviciilor de sănătate furnizate pacienților asigurați din sistemul de sănătate, informează IPN.

Noutăţile partenerilor

comentarii: