image
Sursa foto: captură video

Coaliția PSRM-Șor, vot la miezul nopții: Bugetul de stat și politica fiscală pentru 2021, votate în lectura a doua

UPDATE 23.15 // Ședința plenară a luat sfârșit. Totodată, cu 56 de voturi „pentru” a fost votată încheierea sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului.

_______________

UPDATE 23.13 // Cu 56 de voturi Bugetul de stat pentru anul 2021 a fost aprobat.

„Eu nu înțeleg dacă rămășițele de logică la voi au rămas. Noi politica fiscală categoric nu am vrut să votăm! Pentru ce voi singuri faceți acest dezmăț?!”, afirmă Alexandru Slusari.

Opoziția scandează „Rușine!”.

_________________

UPDATE 23.04 // Politica fiscală pentru anul 2021 a fost aprobat pentru lectura a doua.

_________________

UPDATE 23.00 // „Ce am văzut azi în Parlament este strigător la cer. S-a votat proiectul bugetului de stat. A fost pur și simplu tranzacționat. Este o discriminare totală. Unde s-a mai văzut așa ceva?! Deputații s-au vândut pentru câteva milioane! Țara se vinde pe bucăți. Această porcărie trebuie să se oprească. Este șocant”, a declarat în plen deputatul Radu Marian.

_________________

UPDATE 22.54 // În aceste momente au loc dispute între opoziție și majoritatea parlamentară. Deși opoziție se arată nemulțumită, proiectele de lege sunt votate pe bandă rulantă.

________________

Câțiva deputați din opoziție au revenit în plenul Parlamentului. „Plahotniuc nici n-a plecat. Noi asistăm la ceva nemaipomenit. Cu ce drept ați făcut și faceți voi asta la ora 23.00? Acest Parlament trebuie dizolvat cât mai rapid”, a declarat Alexandr Slusari în plen.

Parlamentul a aprobat, la oră târzie, în cadrul ședinței plenare, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2021, în cea de-a doua lectură.

Pentru lectura a doua, a fost susținută includerea amendamentului care prevede acordarea suportului financiar unic în mărime de 1000 de lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat a căror cuantum lunar nu depăşeşte 4000 de lei. De acest suport urmează să beneficieze cca 696 mii de persoane. 

În urma amendamentelor, Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost estimat la venituri şi la cheltuieli în sumă de 25,791 de miliarde de lei. Transferurile de la bugetul de stat se vor majora până la 10,454 de miliarde de lei. Cheltuielile de la bugetul de stat, inclusiv la codul „Protecția socială”, se vor majora până la 7,19 miliarde de lei, precum și la codul ”Susținerea suplimentară a unor categorii de populație” se vor majora până la 1,209 miliarde de lei.

Ședința poate fi văzută aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: