‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDosare evaluate: Câți fermieri au solicitat compensații pentru porumb, ce sume ar putea primi

Dosare evaluate: Câți fermieri au solicitat compensații pentru porumb, ce sume ar putea primi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 2 – 8 decembrie 2020, AIPA a recepționat cererile de acordare a compensațiilor pentru producătorii agricoli care au avut terenuri semănate cu porumb în acest an și au fost afectate de secetă în proporție de peste 60 la sută.  

Astfel, conform termenilor stabiliți de HG 846/2020, AIPA a finalizat evaluarea cererilor depuse cu stabilirea suprafețelor eligibile per beneficiar.

Analizând dosarele depuse, suprafața totală afectată de secetă, eligibilă pentru achitare este de 222.582,99 de hectare. Per total, au fost depuse 3158 de dosare. Lista poate fi vizualizată pe acest link.

În urma semnării Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova şi Ministerul Finanțelor al Federaţiei Ruse, Guvernul Republicii Moldova a primit asistență financiară nerambursabilă în valoare de 275,0 milioane ruble rusești (echivalentul a circa 64 de milioane de lei), pentru susținerea producătorilor agricoli.

La moment, suma de care ar putea beneficia producătorii ar fi de până la 300 de lei per hectar, analizând suprafața afectată și sumele disponibile spre achitare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›