Principală  —  IMPORTANTE   —   Cu o oră înainte de…

Cu o oră înainte de miezul nopții și pe fundalul scandărilor deputaților din opoziție, deputații PSRM-Șor au votat în lectură finală proiectele bugetelor anuale: „Hoți, rușine”

Într-o ședință desfășurată noaptea, pe fundalul scandărilor deputaților PAS și PPDA, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Pentru Moldova, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor, au votat proiectele bugetelor anuale în două lecturi, lectură finală.

Deputați din opoziție și-au exprimat dezacordul față de proiectele respective și au declarat că documentele „nu au fost elaborate pentru beneficiul cetățenilor R. Moldova ci pentru a acoperi mai multe scheme de corupție”.

Așa ceva nu este posibil. La această oră să discutăm aceste proiecte. Este inacceptabil”, a declarat Andrian Candu.

„Eu nu înteleg dacă la voi măcar rămășițele de logică au rămas. Nu înteleg ce s-a întâmplat cu amendamentele noastre. De ce faceți acest dezmăț, zboară acum seara avionul la Tel Aviv sau la Istanbul sau ce e așa grabă”, a declarat Slusari.

Rușine, hoții”, au scandat deputații din opoziție

În context, Guvernul Chicu a dat aviz negativ amendamentelor propuse de deputații din opoziție la cele trei proiecte ale bugetelor anuale.

Tot deputații din opoziție au cerut repetat excluderea acestor proiecte de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi, solicitare care, însă, a fost respinsă de majoritatea PSRM-Șor.

Pe fundalul huiduielor și scandărilor din partea deputaților PAS și cei din Platforma DA, Proiectul legilor bugetelor anuale pentru anul 2021 au fost aprobate la 3 decembrie în prima lectură.

Bugetul de stat pentru anul 2021 a fost aprobat la venituri în sumă de 41415400,0 mii de lei şi la cheltuieli în sumă de 55399600,0 mii de lei, cu un deficit în sumă de 13984200,0 mii de lei.

Ședința de Parlament din 3 decembrie, la care, fără a fi prezentate și examinate, proiectele bugetelor anuale remise de către Guvernul Chicu către deputați, au fost votate în prima lectură, a fost una tensionată.

Deputații PAS și cei din Platforma DA au solicitat ca documentele să fie excluse atunci de pe agendă, însă deputații PSRM – ȘOR nu au susținut propunerea opoziției. Astfel, atunci, deputați din opoziție și-au exprimat dezacordul față de proiectele respective și au blocat tribuna centrală a Parlamentului. Cu toate acestea, proiectele au trecut de Parlament.