11:39:40 25.04.2024
Stiri

VIDEO // MOȚIUNEA de CENZURĂ împotriva Guvernului Chicu, în AER! Socialiștii și Partidul Șor au ÎNCHIS sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului, după ora 23.00

Actualitate 16.12.2020 23:20 Vizualizări2611 Autor: Ziarul National
VIDEO // MOȚIUNEA de CENZURĂ împotriva Guvernului Chicu, în AER! Socialiștii și Partidul Șor au ÎNCHIS sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului, după ora 23.00


Majoritatea parlamentară formată din deputați socialiști, ai Partidului „Șor” și transfugi ex-democrați, a votat în această noapte, după ora 23.00, pentru închiderea actualei sesiuni de toamnă-iarnă a Parlamentului.

Deputații respectivi au reluat ședința Parlamentului puțin după ora 22.00 pentru a vota proiectul legii bugetului de stat pentru anul viitor în lipsa opoziției. Înainte de ședința nocturnă, a fost întrunită Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe pentru a vota amendamentele la legile care se referă la bugetele publice pentru 2021.

Câțiva deputați din opoziție au venit în sala ședinței pentru a protesta vizavi de faptul că deputații PSRM și ai Partdului „Șor” votează „noaptea, ca hoții” asemenea legi importante, fără a fi dezbătute.

Deputatul PAS, Radu Marian, a declarat că 300 de milioane de lei ar fi fost împărțite în această seară „pe criterii politice”: „Tauber și-a luat 16 milioane, Nichiforciuc - 30 de milioane...”.

De asemenea, legislatorul a specificat că și schema cu țigări a fost votată, statul urmând „să piardă câte zece lei dela fiecare pachet de țigări”.

Alexandru Slusari a întrebat de ce opoziția a fost mințită că aceste legi vor fi discutate în ședința de mâine a Parlamentului, dar nu a primit vreun răspuns.

Cei 56 de deputați ai majorității loiale lui Igor Dodon au votat rapid legile respective și au închis sesiunea Parlamentului.

Decizia a fost luată în ziua în care opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva activității Guvernului Chicu, iar agricultorii au venit cu tractoarele să protesteze în fața Parlamentului.

Spicherul socialist Zinaida Greceanîi a anunțat că, pentru examinarea acestei moțiuni, ar putea fi convocată o ședință extraordinară a Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md