fbpx

video | Opoziția a revenit în Legislativ: „Nici în timpurile lui Plahotniuc nu a fost așa ceva”

Mai mulți deputați din opoziția parlamentară au revenit în plen. Aceștia intenționează să stopeze procesul de aprobare a Legii bugetului și proiectului politicii bugetar-fiscale. Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului, a calificat acțiunile majorității deputaților prezenți în sala plenului drept „degradante”. Mai mult, deputatul Platformei DA a afirmat că „nici în timpurile lui Plahotniuc nu a fost așa ceva”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Asistăm la criminalizare acestui Parlament. Timpurile lui Plahotniuc s-au întors. Ele nici nu au plecat. Trei grupări criminale fac o ședință la miez de noapte ca să fie votat cele mai importante legi: politica fiscală și politicile bugetare. Nu credeam că ceva poate fi mai degradant decât atât. N-a fost așa ceva în istoria Moldovei nici pe timpurile lui Plahotniuc”, a exclamat Slusari de la tribuna principală.

Alexandru Slusari a subliniat că subiectele supuse dezbaterii în această seară, în Parlament, trebuie discutate în următoarele zile întrucât există zeci de amendamente care ar trebui examinate minuțios.

Cine v-a împuternicit să decideți acum la 11 noaptea? Sunt sute de amendamente, trebuie să le discutăm. Avem ședința de mâine, de poimâine. Acest Parlament trebuie dizolvat cât mai repede. S-a discreditat complet. Acest dezmăț e culmea. Și nu e doar opinia mea, e opina cetățenilor. Asta e o înțelegere a unor grupări criminale. O mafiotizare a Parlamentului. În numele Platformei DA îmi cer scuze pentru acest Parlament. Nu toți se ocupă cu prostituția politică în acest Parlament. Dar ceea ce face acest Parlament o să aibă consecințe foarte grave pentru a fi restabilită încrederea cetățenilor. Ceea ce faceți voi e incredibil. Nu mai am cuvinte”, a maiadăugat parlamentarul.

Drept replică, socialiștii au declarat că trebuie să muncească și că nu este nevoie de show-uri în Parlament. Ulterior, au îndemnat opoziția să vorbească doar dacă vrea să comenteze la tema proiectelor de lege puse în discuție.

Citește și: Decizii la ceas de noapte? Diacov: Urmează să fie dezbătută Legea bugetului

Amintim că deputații PSRM și Pentru Moldova au continuat ședința plenară în lipsa opoziției parlamentare și au început să discute Bugetul de stat și Legea bugetar-fiscală.

De menționat este faptul că democratul Dumitru Diacov a admis, în cadrul unei emisiuni televizate, că sesiunea parlamentară s-ar putea încheia miercuri, 16 decembrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button