Ultima oră

Bărbat din Buzău, condamnat la 1 an de închisoare pentru că a fugit din spital înainte de rezultatul testului pentru Covid-19. NU ERA infectat cu coronavirus

Un bărbat din localitatea buzoiană Grebănu a fost condamnat la un an de închisoare şi la interzicerea unor drepturi după ce, în primăvara acestui an, a fugit dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde aştepta rezultatul testului pentru Covid 19.

Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel in termen de 10 zile, potrivit news.ro.

Publicațiile locale Opinia și Reporter Buzoian, este primul caz din țară în care se aplică pedeapsa de închisoare cu executare într-un astfel de caz. Acestea scriu și că bărbatul nu avea antecedente penale.

În luna aprilie a acestui an, bărbatul de 36 de ani din localitatea buzoiană Grebănu a fost internat pentru că tuşea. A fost plasat într-unul dintre containerele secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, până la aflarea rezultatului pentru Covid 19.

La o zi de la internare, bărbatul a fugit însă, înainte de a afla dacă este infectat cu coronavirus.

Potrivit Opiniei de Buzău, el a fost prins după trei ore de polițiștii de transporturi feroviare în Gara Boboc, pe drumul spre casă.

Ulterior, rezultatul testului a arătat că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-COv-2, el având TBC.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *