(video) Vlad Batrâncea, despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu: Ieșiți și înaintați-o, dar hai să analizăm logic - vreți demisia imediată sau să fie găsiți bani pentru agricultori

„Este dreptul regulamentar al deputaților. Ieșiți și înaintați-o”, astfel a reacționat fracțiunea socialiștilor la anunțul privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, semnată de 34 de parlamentari din fracțiunile PAS, Platforma DA și PD.

Foto: captură video

„Vedem cum unii deputați au organizat anumite eveniment. Ne pare rău că continuă pe aceeași linie, acum am ajuns la deteriorarea scărilor, ne pare rău că dialog politic se face anume așa.

Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire a agricultorilor cu Comisia. Ca și urmare a dialogului, Radu Mudreac a discutat cu guvernul și a fost atins un compromis, ce ține de TVA să intre în vigoare de pe 1 iulie.

Noi socialiștii suntem deschiși pentru un dialog deschis pentru identificarea surselor financiare”, a declarat Batrâncea.

Deputatul a venit cu un apel pentru parlamentari să fie votat proiectul privind anularea legii miliardului. Potrivit acestuia, banii care vor rămâne în buget vor ajunge în fondurile de subsedii în agricultură.

Ce ține de moțiunea de cenzură, socialistul spune că este dreptul regulamentar al deputaților.

„Ieșiți și înaintați-o, dar hai să analizăm logic ceea ce ați declarat astăzi. Vreți demisia imediată și să fie găsiți bani pentru agricultori. Toți știu că banii pot fi identificați împreună cu Guvernul”, a menționat deputatul. Întrebat dacă vor susține moțiunea de cenzură, Batrâncea a spus că socialiștii în continuare insistă pe alegeri anticipate și cheamă fracțiunile la discuții.

Fracțiunea parlamentară PAS depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu. Documentul a fost semnat de deputați din PAS, Platforma DA și PD.


Pub