(video) Numiri și demisii la ședința Guvernului de astăzi

(update) La final de ședință, ministra Sănătății a prezentat situația Covid-19 în țară,

„Sunt spitalizate 3859 persoane, dintre care 286 în terapie intensivă. Vom activa alte paturi la institutul Ftiziopneumologie, avem și o rezervă la spitalul Republican, dar reiteres, va fi activată la necesitate”, a declarat Dumbrăveanu.

Foto: UNIMEDIA

(update) Cabinetul de miniștri a aprobat și ultimul proiect de pe ordinea de zi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1232/2016 cu privire la unele aspecte de introducere a produselor petroliere prin frontiera de est.„

(update) Avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative, aprobat.

(update) Avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative, aprobat.

(update) Guvernul a aprobat proiectele:

- Programului de lucrări statistice pentru anul 2021.

- pentru modificarea unor hotărâri ale Guvernului.

- Regulamentului privind limitarea emisiilor de compusi organici volatili cauzate de utilizarea de solventi organici în anumite vopsele, lacuri și în produsele de refinisare a autovehiculelor.

- proiectul de lege cu privire la grupurile de acțiune locală.

- Programul Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova (2021-2027)

(update) Proiectul privind modificarea anexelor nr. 1 și nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1237/2018 cu privire la exproprierea pentru cauză de utilitate publică a bunurilor imobile (terenurilor) și a dreptului de folosință asupra bunurilor imobile (terenurilor) situate pe amplasamentul lucrărilor de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău, aprobat.

(update) Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul cu privire Cerințele sanitar-veterinare față de hrana pentru animale.

(update) Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii viei şi vinului nr. 57/2006, aprobat.

(update) Proiectul cu privire la inițierea negocierilor asupra Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova, faza II”.

(update) Guvernul a aprobat și proiectul cu privire la la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Convenției Organizației Internaționale a Muncii nr. 161 privind serviciile de sănătate ocupațională, adoptată la 26 iunie 1985.

(update) Proiectul cu privire la aprobarea nomenclatoarelor prețurilor și tarifelor aplicate de către Instituția publică „Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare” și modificarea unor acte normative”, aprobat.

(update) Proiectul privind aprobarea Cerințelor minime de securitate și sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecție la locul de muncă.

(update) Cabinetul de miniștri a aprobat proiectele:

- pentru modificarea Hotărîrii Guvernului nr. 1034/2014 cu privire la aprobarea Regulamentului-cadru al Serviciului de îngrijire socială la domiciliu și a Standardelor minime de calitate

- Privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 159/2018 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului material

(update) Guvernul a aprobat proiectul cu privire la cadre.

„Vladimir Golovatiuc - ambasador în Federația Rusă.

Emil Druc - ambasador în Canada.

Vitalie Moraru - rechemat ambasador pe lângă ONU

Lilian Moraru - consul general al RM în orașul Nisa”, a menționat ministrul Ciocoi.

Totodată, a fost acceptată cererea de demisie a lui Vitalie Tarlev, secretar de stat.

La fel a fost aprobată demisia lui Ion Mereuță.

(update) „Pe 24 va avea loc ceremonia. Este foarte importantă aceasta ceremonie. CNESP a emis astăzi o hotărâre specială. Rog să fie asigurată aceste reguli. Este un eveniment foarte important, trebuie de organizat la nivel”, a anunțat Chicu.

(update) „Din păcate încă nu sunt biroul de serviciu, dar vreau să vă spun că dinamică este pozitivă”.

Pavel Voicu a anunțat că la moment 54 de tractore sunt în fața Parlamentului, dintre acestea 8 sunt pe trotuar și teren. Cei 4 carabinieri s-au ales cu leziuni la cap, mâini, picioare și abdomen.

Miniștrii se întrunesc în ședință. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte printre care și proiectul cu privire la aprobarea nomenclatoarelor prețurilor și tarifelor aplicate de către Instituția publică „Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare” și modificarea unor acte normative.


Pub