(video) Igor Dodon spune că Pavel Filip și Andrian Candu sunt, din nou, în „luna de miere”

Partidul Socialiștilor nu se află într-o coaliție cu alte formațiuni din actualul Parlament, iar votul comun cu deputații din Platforma Pentru Moldova se explică prin sprijinirea reciprocă a proiectelor de legi „bune pentru cetățeni”. Așa a explicat șeful statului în funcție, Igor Dodon, votul PSRM/Pentru Moldova din Legislativ, într-o emisiune de la postul de televiziune PrimeTv. Mai mult, Igor Dodon spune că la moment se fac coordonări între Partidul Democrat și Pro-Moldova, condus de Andrian Candu.

,,Se votează proiecte de legi în funcție de interesul unui partid politic și în funcție de mandatul pe care îl au deputații. Atunci când împreună cu Șor, partidul Maiei Sandu și Platforma DA și Candu au votat împreună împotriva Guvernului Chicu ce era? Tot coaliție?

În Parlament nu este nicio coaliție, este un fel de vot aleatoriu. Nu poate fi alianță în acest Parlament după cum înțeleg eu, de aceea cel mai probabil acesta va fi dizolvat. Nici un fel de coaliție sau alianță, nicio șansă”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului susține însă că, în schimb, democratul Pavel Filip și fostul democratul, Andrian Candu și-ar coordona acum acțiunile.

„Îmi aduc aminte declarațiile liderului PD la adresa lui Candu și acum la ei e luna de miere, cum ei își coordonează acțiunile. Așa că nu vă mirați de acțiunile deputaților. Ei ajung în baza votului și cel mai important e ca deputatul și partidul să realizeze agenda sa. Nu tot se va îndeplini, dar măcar o parte să fie votat”, a adăugat Dodon.

PSRM s-a aflat în coaliție cu PAS și Platforma DA, în 2019, ulterior a demis Guvernul Sandu, a instalat un Executiv minoritar cu voturile PD, apoi a creat o coaliție cu aceștia. În această toamnă, după mai multe rupturi din PD, formațiunea a decis să iasă de la guvernare. O coaliție oficială nu a fost declarată în Parlament, însă proiectele PSRM sunt susținute de mai mulți neafiliați, care au părăsit anterior Partidul Democrat și de fracțiunea partidului Șor.


Pub