Cancerul, responsabil de aproximativ 10 milioane de decese la nivel mondial în 2020: Una din cinci persoane se îmbolnăvește

Cancerul este responsabil pentru aproximativ 10 milioane de decese în 2020 la nivel mondial, a anunţat marţi Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), agenţie specializată a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care estimează totodată că anul acesta numărul cazurilor de cancer diagnosticate se ridică la 19,3 milioane, scrie agerpres.ro.

Foto: singularityhub.com

Estimarea, care se bazează pe date din 185 de ţări asupra a 36 de tipuri de cancer, aduce numărul de decese cauzate în 2020 de această afecţiune la 9,95 milioane, atât bărbaţi, cât şi femei, de orice vârstă.

IARC a admis că este deocamdată prea devreme pentru a cunoaşte impactul pandemiei de coronavirus asupra acestei afecţiuni şi a subliniat că estimările publicate marţi au fost făcute pe baza tendinţelor incidenţei şi a mortalităţii din anii precedenţi, neluând în considerare efectele pandemiei.

Cele mai multe decese provocate de cancer sunt în Asia (58,3%), urmată de Europa (19,6%) și de America Latină şi Caraibe (7,2%).

Potrivit comunicatului transmis marţi de IARC, una din cinci persoane din întreaga lume dezvoltă cancer la un moment dat în timpul vieţii.

De asemenea, unul din opt bărbaţi şi una din 11 femei mor din cauza acestei boli.


Pub