Cum se vede din spațiu pandemia: NASA o arată de sus

Cu un număr record de oameni care au stat și încă stau în casă, mediul a cunoscut schimbări dramatice pe tot parcursul anului 2020. NASA arată de sus pandemia, dacă te-ai săturat de ea aici pe Pământ, scrie playtech.ro.

Foto: playtech.ro

„Închiderile economice și sociale ca răspuns la pandemia Covid-19 au condus la schimbări vizibile în mediul Pământului, cel puțin pe termen scurt”, a scris agenția spațială. „Cercetătorii NASA folosesc observații prin satelit și la sol pentru a urmări aceste efecte asupra aerului, pământului, apei și climei noastre”.

De asemenea, clădirile absorb mult mai puțină căldură de la Soare din cauza efectului de insulă de căldură. Conform datelor NASA, numai în San Francisco acoperișurile au fost în medie cu zece până la 15 grade Fahrenheit mai reci din martie până în mai 2020, comparativ cu aprilie 2018.

Efectul se datorează în principal măsurilor de izolare, care duc la o scădere majoră a transportului și la mai multe acțiuni care duc la disiparea căldurii mai rapid.

Efectele au putut fi resimțite pe tot globul. Potrivit Global Carbon Project, emisiile globale de gaze cu efect de seră au scăzut cu un record de 2, 4 miliarde de tone în 2020 – o scădere de șapte procente față de anul trecut.

Ideea a generat atât glume despre distrugerea planetei de către omenire, cât și viziuni bine intenționate despre un viitor mai verde.

Acum, oamenii de știință ai NASA au descoperit că, în general, izolarea a adus la o reducere globală cu 20% a emisiilor de dioxid de azot din februarie.


Pub