Principală  —  IMPORTANTE   —   Tensiuni la ședința nocturnă, după…

Tensiuni la ședința nocturnă, după ce PSRM – ȘOR au votat două dintre proiectele bugetelor anuale. Deputați PAS și cei din Platforma DA au încercuit tribuna centrală: „Așa ceva nu a fost nici pe timpul lui Plahotniuc”

S-au încins spiritele la Parlament, acolo unde, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații PSRM – ȘOR au aprobat în lectură finală două dintre proiectele bugetelor anuale.

Nemulțumiți că nu li s-a oferit dreptul de a ține un discurs pe marginea proiectelor votate, deputații PAS și cei din Platforma DA au înconjurat tribuna centrală a Parlamentului.

Președinta socialistă a Legislativului, Zinaida Greacenîi, i-a oferit totuși deputatului Platformei DA să facă o declarație de la tribuna centrală.

Astăzi asistăm la criminalizarea acestui Parlament. Trei grupări crminale s-au înteles și votează la miez de noapte trei proiecte importante. Acum noi asistăm la ceva nemaipomenin, nu a fost așa ceva nici în timpul lui Plahotniuc. Cine va împuternicit să votati la 23 noaptea aceste proiecte? Ceea ce se întâmpla acum este întelegerea unor grupări criminale. În numele Platformei DA cer scuze de la cetățeni pentru acest Parlament, nu toți se ocupă cu prostituția politică în acest Parlament. Voi distrugeți acest stat. E o înțelegere obscură, noi o să reparăm acest dezmăț. Toate înțelegerile obscure vor ieși la iveală”, a declarat Alexandru Slusari, după aproparea proiectelor bugetelor anuale.

Am aflat pe spuse despre ședinta Comisiei buget și finanțe. Comisia nu avea nicio înregistrare, nicio stenogramă. Se discutau două proiecte importante. Au fost respinse amendamentele. Totul a fost băgat foarte rapid, cine știe ce mai este acolo. S-au împărțit milioane între corupți”, a declarat deputatul PAS, Radu Marian.

Cu 55 de voturi, deputații PSRM – ȘOR au votat miercuri, la ora 22:30 două dintre proiectele bugetelor anuale – Proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul și Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.