(video) Un film despre soarta moldovenilor plecați la muncă în Italia a fost premiat de Fundația de Film a Țărilor de Jos

thumbnail_3

Marina Sulima, o tânără regizoare moldoveancă stabilită în Țările de Jos, a câștigat premiul mare al Fundației de Film a Țărilor de Jos (Netherlands Film Fund) cu pelicula „PARCELPAEDIA”, în care se descrie soarta migranților din Moldova plecați la muncă în Italia.

Cineasta moldoveancă, în vârstă de doar 24 de ani, a absolvit Academia Minerva din Țările de Jos vara trecută. Pentru lucrarea de absolvire a ales să realizeze un film despre soarta persoanelor care pleacă peste hotare pentru a câștiga bani. Anume acest film de debut i-a adus premiul de 50 000 de euro de la Fundația de Film a Țărilor de Jos, bani pe care tânăra urmează să-i folosească pentru a realiza o nouă creație cinematografică.

Tânăra a aflat că este câștigătoarea concursului studențesc al Festivalului de Film din Țările de Jos la ceremonia de decernare a premiilor și a mărturisit că nu se aștepta ca numele ei să răsune în cadrul festivității.

Marina este stabilită în orașul Groningen din Țările de Jos de patru ani. S-a mutat acolo pentru a studia la Academia Minerva Cinematografie. A ales subiectul migrației pentru lucrarea sa de absolvire, deoarece problema nu îi este deloc străină. Mama ei a plecat la muncă în Italia pe când avea 11 ani.

Vezi mai jos trailer-ul filmului câștigător „PARCELPAEDIA”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente