(doc) Igor Șarov, fost ministru al educației, este noul rector al USM. Ce CV are și ce program managerial propune

Igor Șarov

Universitatea de Stat din Moldova și-a ales un nou rector. În urma turului II al alegerilor, învingător a ieșit fostul ministru al educației Igor Șarov. Acesta va ocupa funcția de conducere a universității timp de cinci ani.

Igor Șarov a ocupat anterior funcția de ministru al educației până în luna noiembrie a anului curent, când a fost revocat din funcție și înlocuit cu Lilia Pogolșa de către prim-ministrul Chicu. Reamintim că pe parcursul perioadei în care a fost ministru, Șarov a venit cu mai multe mesaje dure la adresa autorităților naționale, dar și în adresa lui Dodon.

Mai jos îți prezentăm CV-ul noului rector și programul de activitate propus pentru USM.

Reamintim că la concursul pentru funcția de rector s-au înscris inițial patru candidați. Totuși, la primul tur al alegerilor unica femeie pretendentă la funcție și-a retras candidatura, prin urmare, în concurs au rămas Igor Șarov, Florentin Paladi și Serghei Brînza. În primul tur al alegerilor, niciun candidat nu a acumulat numărul necesar de voturi, astfel s-a organizat turul II.

Din 2007 și până în 2020, funcția de rector al USM a fost îndeplinită de Gheorghe Ciocan. Numele lui Ciocan a figurat în mai multe materiale jurnalistice cu referire la acte de corupție și nemulțumiri în rândurile studenților. În primăvara acestui an, atribuțiile rectorului au fost preluate prorectora Otilia Dandara, care a asigurat interimatul funcției până la momentul de față.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente