VIDEO // Sute de polițiști, mobilizați la Parlament, pentru a împiedica protestul fermierilor

Cornelia Cozonac
16/12/2020
CIJM

Sute de polițiști au fost mobilizați, miercuri, la Parlament pentru a împiedica protestul fermierilor nemulțumiți de mărimea și felul cum se acordă compensațiile pentru pierderile provocate de secetă, precum și de inacțiunea Guvernului Chicu. Numărul polițiștilor este de câteva ori mai mare decât al protestatarilor.  

Fermierii au adus în fața Parlamentului tractoarele pe care le parcaseră de aproape o săptămână în Piața Marii Adunări Naționale. Ei au reluat luni protestul în fața Guvernului. Fermierii își exprimă nemulțumirea și față de propunerea cabinetului Chicu ca taxa pe valoare adăugată în agricultură să fie mărită, la anul, de la 8 la 12 procente, insistând pe anularea acestei prevederi din politica bugetar-fiscală.

Protestatarii argumentează că agricultorii încep să își vândă producția în a doua jumătate a anului și, prin urmare, această amânare nu le îmbunătățește situația.

UPDATE: Deputați din Platforma DA și din PAS au ieșit la discuții cu protestatarii. Un grup de fermieri a intrat în Parlament. 

UPDATE: Poliția spune că protestul se desfășoară cu grave încălcări din partea protestatarilor.  „Îndemnăm repetat participanții să protesteze pașnic. Menționăm că, protestul se desfășoară cu grave încălcări a ordinii publice. Astfel, sunt inadmisibile asemenea acțiuni din partea participanților, fiind pusă în pericol siguranța cetățenilor, a polițiștilor, cât și a protestatarilor însuși”, se menționează în comunicatul emis de Poliție.

UPDATE: Câțiva jurnaliști, printre care un  reporter Jurnal TV și un cameraman Pro TV, care transmiteau de la protestul fermierilor au fost stropiți cu gaze lacrimogente de către polițiști.   

 

 

Cornelia Cozonac
16/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii