18.000 de lei pentru a scăpa de tergiversare. O funcționară a unui birou cadastru, prinsă în flagrant cu mită

Ilie Gulca
16/12/2020

O angajată a Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP) din Chișinău a fost reţinută de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie. Funcționara ar fi cerut 18.000 de lei mită de la o locuitoare din Chișinău pentru efectuarea unor modificări în actele cadastrale ale unui imobil.

Deşi prestarea acestui serviciu intra în obligaţiile funcționale ale bănuitei, potrivit denunțului, aceasta ar fi pretins mită pentru a nu tergiversa executarea modificărilor.

În acest caz, a fost inițiată o urmărire penală în temeiul articolului 324 din Cod Penal – coruperea pasivă. Funcţionara a fost reţinută în flagrant în timp ce primea ultima tranşă de bani – 8.000 de lei – transmiși sub controlul CNA. Prima tranşă de 10.000 de lei a fost primită anterior.

În prezent, învinuita se află în izolatorul CNA, este reţinută pentru 72 de ore. Ea riscă până la zece ani de închisoare cu amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o anumită perioadă.

Ilie Gulca
16/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii