fbpx

Rise Moldova: Beneficiarul majoritar al jocurilor loto din Republica Moldova a devenit un bancher arab

Beneficiarul majoritar al jocurilor loto din Republica Moldova a devenit un bancher arab. Potrivit unui material realizat de Rise Moldova, omul de afaceri a fost conectat la proprietarul firmei care administrează „Cetățenia prin Investiție”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bancherul a preluat afacerea de la magnatul bulgar al jocurilor de noroc Vasil Bozhkov, alias „Craniul”, căutat de autoritățile de la Sofia. Conform investigației realizate de Rise Moldova, responsabilii de la Chișinău nu cunosc nimic despre tranzacție, procurorii caută persoanele care se fac vinovate de transmitere entității unor companii private, iar între timp loteria ar „pompa milioane prin intermediul televiziunilor afiliate lui Vladimir Plahotniuc”.

Schimbările ce țin de administrarea companiei au avut loc la patru luni după ce Bozhkov a fost dat în căutare internațională de procurorii de la Sofia. Acestuia i-au fost înaintate mai multe capete de acuzare, inclusiv organizarea unui grup infracțional, tentativă de mituire a unui oficial și instigare la comiterea infracțiunilor, iar Bozhkov se afla atunci în Dubai.

Evenimentele despre care se relatează în  investigație au avut loc în iunie 2020, iar beneficiarul final al tranzacției este Samih Mohd Qadri Awadh Alla Abdulhai, un bancher de investiții din Emiratele Arabe Unite (EAU). Conform Rise Moldova, până nu demult acesta a fost director la Capital and Equity Solutions Investments (CES Investments), al cărui preşedinte era Marwan Juma Abdulla Beyat Alfalasi – în octombrie 2018 asociat cu MIC (Moldovan Investment Company) Holding LLC. Compania respectivă a fost selectată în 2018 de fosta guvernare democrată pentru implementarea programului controversat Cetăţenie prin Investiţie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button