/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Trăiesc cu frica în sân. Locatarii unui bloc din Capitală se plâng că clădirea în care stau ar putea să se prăbușească

missing
15 decembrie 2020, ora 20:41

Scandal în sectorul Botanica al Capitalei! Locatarii unui bloc spun că stau cu frică, deoarece, într-o bună zi, din casa lor s-ar putea alege doar un morman de ciment și cărămizi. Și asta din cauza construcției ilegale a unei pizzerii, care este în plină desfășurare la parterul blocului lor. Aceștia se plâng că administrația pizzeriei vrea să facă o ușă chiar în temelia construcției, iar muncitorii au început deja să dărâme peretele de bază.

Ludmila Niculcea este proprietara unui birou de avocați, amplasat în fațada blocului de locuit, în care se construiește pizzeria. Aceasta se plânge că i se încalcă drepturile și urmează să întâmpine dificultăți, odată ce construcția va fi finisată.

LUDMILA NICULCEA, ȘEFA BIROULUI DE AVOCAȚI: „Dacă se face așa intervenție în perete, este necesară învoirea CCL-ului și este necesară învoirea mea, a proprietarului acestui birou fiind că ni se încalcă drepturile”.
„Uitați-vă, să-mi vină mașinile chiar aici, să se descarce”.

Femeia zice că nu este pentru prima dată, când aceștia încearcă să facă ușă chiar în temelia blocului de locuit.

LUDMILA NICULCEA, ȘEFA BIROULUI DE AVOCAȚI: „Trei – patru ani în urmă, dumnealor au încercat aici să taie fundamentul casei și noi am fost în instanță și avem câștig de cauză. Și acum ei au început dinăuntru să taie din nou”.

PREȘEDINTA COOPERATIVEI CCL:  „Noi avem rezultatul judecății, lor le-au refuzat”.

Femeile zice că tăierea fundamentului casei este un lucru inadmisibil, pentru că poate avea consecințe serioase pentru stabilitatea construcției cu multe etaje.

„Ei nu au voie să se vâre în construcția aceasta. Vă dați seama, aceasta e o casă cu 9 etaje, poate să se întâmple ca la Otaci”.

Dacă se face așa intervenție în perete, este necesară învoirea CCL-ului și este necesară învoirea mea, a proprietarului acestui birou, fiind că ni se încalcă drepturile.

Am încercat să cerem explicații de la directoarea pizzeriei, însă aceasta a refuzat să comenteze situația.

DIRECTOARE PIZZERIE: „Oamenii sunt nemulțumiți, ce ne spuneți despre asta? Poate nu sunteți de acord cu ce au zis ei”?

Locatarii, de asemenea, au încercat să obțină de la aceasta vreo explicație la situația creată.

„Eu am construit această casă, eram în conducerea construcției”.

„Voi încălcați legea, voi trebuia cu noi să vă sfătuiți”.

Lucrătorii, la fel, nu vor să comenteze cele ce se întâmplă și spun că ei doar își fac meseria.

„Pe noi ne-au comandat, noi suntem aici prin firmă”.

„- Oamenii spun că se tem că o să se prăbușească clădirea, ce spuneți dumneavoastră ? – Da ce să spun, eu n-am treabă cu asta. – Dar dumneavoastră, ca lucrător, vă dați seama, da”?

Oamenii s-au văzut nevoiți să cheme poliția, însă oamenii legii le-au dat un răspuns scurt.

LUDMILA NICULCEA, ȘEFA BIROULUI DE AVOCAȚI: „Au spus că o să ia măsuri, dar nu au voie să oprească, să sisteze lucrările de construcție”.

La solicitarea echipei TV8, ofițera de presă a MAI, Svetlana Scripnic, a declarat printr-un apel telefonic, că respectiva chemare a fost înregistrată și urmează să fie transmisă, după competență, adică la Agenția de supraveghere tehnică.

SVETLANA SCRIPNIC, OFIȚERĂ DE PRESĂ MAI: „În cazul în care informația se adeverește, va fi emisă o prescripție de încetare a lucrărilor”.

Solicitată de TV8, pretora sectorului Botanica, Diana Guba a spus că nu cunoaște de acest caz, dar va merge mâine la fața locului să se documenteze.

REPORTER- LOREDANA EȘANU
IMAGINI- GHENADIE STOIANOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram