‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole„A fost extraordinar” - vezi impresiile participanților la Academia AgTech

„A fost extraordinar” – vezi impresiile participanților la Academia AgTech

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La începutul lunii decembrie, Agrobiznes a încheiat cu succes prima ediție a Academiei AgTech, proiect destinat tinerilor specialiști în agricultură, care a reunit circa 30 de participanți din diferite regiuni ale țării, interesați să identifice soluții pentru problemele cu care se confruntă sectorul agricol.

Pe parcursul a patru săptămâni, tinerii au asistat la o serie de instruiri online, unde au avut posibilitatea să-și dezvolte diferite competențe și abilități care i-ar ajuta să-și găsească un job bine plătit, sau să contribuie la dezvoltarea propriei afaceri. Mentorii au ținut să le povestească mai multe despre marketing, antreprenoriat, dar și digitalizarea sectorului agricol.

La final, participanții au obținut, pe lângă Certificatele de participare, și posibilitatea de a-și consolida cunoștințele acumulate în cadrul companiilor de top de la noi. Astfel, în perioada ce urmează, în cadrul stagiilor de practică, aceștia vor fi puși în fața unor provocări reale și vor avea posibilitatea să demonstreze că sunt cei mai buni. 

Vedeți mai jos câteva impresii cu care au rămas participanții ce au fost selectați pentru participare la Academie. 

Mihail Cuciuc:

„A fost ceva extraordinar! Am notat atât de multă informație, încă mult timp o să tot răsfoiesc caietelul unde mi-am făcut notițe și o să-mi amintesc momentele petrecute alături de colegi și mentori. Mă mândresc că am făcut parte din prima promoție care a absolvit Academia Agtech și vă urez cât mai multe promoții, care să fie mai active ca noi și mai deschise în comunicare și implicare”.

Violeta Dabija:

„Am rămas impresionată de noile concepte și tendințe. Datorită comunicării cu partenerii proiectului și speakerii am reușit să mă dezvolt atât personal, cât și profesional. M-am convins odată în plus că merită de investit timp, dăruire, creativitate pentru dezvoltarea tehnologiilor și inovațiilor în agricultura Republicii Moldova. Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care au făcut ca Academia AgTech  să fie fascinantă. Acum vreau să vă cuprind virtual pe toți și vă doresc succese”.

‹ adv ›

Ion Tașcă:

„Țin să mulțumesc mult organizatorilor și speakerilor acestei prime ediții a Academiei. A fost cred, o provocare pentru toți, chiar dacă am avut așteptări diferite de la acest proiect, însă punctul comun a fost agricultura și dorința fiecăruia de a deveni mai bun. Vă mulțumesc și sper că AgTech să fie un bun start pentru dezvoltarea sectorului agricol în Republica Moldova prin educarea tinerei generații. Cu respect și admirație pentru ceea ce faceți”.

Tatiana Șișcanu:

„Am un sentiment de regret că s-a finalizat cursul, dar orice început are și un sfârșit. Academia AgTech pentru mine a însemnat o ușă deschisă spre lucruri noi. Totodată, mi-a oferit un imbold să fiu mult mai curajoasă, să înțeleg că totuși lucrurile mari au pornit de la lucruri mici. A fost ceva frumos, interesant, captivant. Echipei care a stat în spatele acestui proiect JOS PĂLĂRIA”.

Mihail Lușmanschi: 

„Cu siguranță, un proiect superb, unde s-au întâlnit oameni superbi. Să știți că ați făcut încă o faptă mare, pentru care noi, tinerii participanți al acestui proiect vă suntem foarte recunoscători”.

‹ adv ›

Sanda Sandu:

„Cu siguranță a fost ceva foarte frumos ce se putea întâmpla cu mine în această perioadă. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea Academiei. Sunteți o echipă superbă. Nu-mi imaginez sectorul agrar fără Agrobiznes. Academia AgTech m-a ajutat să analizez unele lucruri, să acumulez informații ce țin de dezvoltarea sectorului agrar, dar și a mea ca personalitate”.

Dorin Codreanu:

„Vă mulțumesc pentru tot efortul depus și apreciez foarte mult ideea, formatul și posibilitatea de a petrece stagiu de practică în diferite companii. Sunt foarte recunoscător pentru posibilitatea de a participa și îndemn tinerii agricultori sau antreprenori din agricultură să socializeze, să coopereze, să studieze. A fost interesant și util, am cunoscut oameni, situații și cărți noi”. 

Vasile Dubceac:

„Mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea respectivei Academii. Mi-a plăcut foarte mult implicarea noastră în proces. Consider că, perioada în care a fost organizată este ideală și ar fi minunat ca AgTech să devină un eveniment anual, unde timp de o lună să ai posibilitatea de a perfecționa. Totodată, gândesc că la următoarele ediții ar trebui de majorat numărul orelor legate de tehnologii informaționale în agricultură, deoarece este important ca noi împreună să cunoaștem și să contribuim la dezvoltarea durabilă a acesteia. Urmează o nouă pagină în istoria sectorului agrar din Republica Moldova”.

Menționăm că, în primăvara anului viitor se va desfășura o nouă ediție a Academiei, unde sunt așteptați alți tineri dornici să să implice în dezvoltarea și promovarea sectorului agricol din țara noastră. 

Amintim că, Academia AgTech, un proiect exclusiv în Republica Moldova, a fost implementată de Agrobiznes cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) în parteneriat cu Tekwill, susținut de USAID și Suedia, în perioada 10 noiembrie – 2 decembrie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›