image
Sursa foto: Pixabay

China ar fi început să desfășoare experimente de editare genetică pentru a produce „supersoldați”

John Ratcliffe, directorul Serviciului Național de Informații din SUA, a declarat că China folosește tehnologie CRISPR pentru a încerca să editeze membri militari și să-i transforme în „supersoldați”.

Afirmația este „îndrăzneață” și este doar una dintre mai multe subiecte abordate de Ratcliffe într-un articol de opinie scris pentru publicația Wall Street Journal, în care oficialul mai argumentează că cea mai mare amenințare la adresa Statelor Unite și a lumii este china.

Este foarte posibil ca experimentele pe oameni să fi început deja, Guvernul chinez cel mai probabil susținând sau cel puțin tolerând experimentele CRISPR pe bebeluși încă din 2018, însă jurnaliștii de la postul american NBC au relatat că abilitatea de a folosit CRISPR pentru augmentarea capabilităților umane încă lipsește chiar și de la cele mai prestigioasa laboratoare.

„Nu există limite etice în goana după putere a Beijingului”

Ratcliffe a mai scris că presupusele cercetări privind „supersoldații CRISPR” sunt condamnabile.

„Informațiile obținute de SUA arată că China a desfășurat experimente pe membri din Armata Republicii Populare Chineze în speranța de a dezvolta soldați cu capabilități îmbunătățite în mod biologic. Nu există limite etice în goana după putere a Beijingului”, a adăugat oficialul.

Totuși, Ratcliffe, CIA și Guvernul chinez nu au oferit vreun comentariu pentru jurnaliștii de la NBC. De asemenea, armata americană a desfășurat destule cercetări privind „crearea de supersoldați”, deși fără să încerce să creeze superputeri prin CRISPR, din câte știm, potrivit Futurism.

„Ar putea apărea consecințe neprevăzute”

Liderii militari chinezi au declarat că biotehnologia are un potențial incredibil pentru aplicarea militară. Însă, experții din domeniu sunt mai puțin îngrijorați de supersoldații CRISPR decât sunt temători de problemele majore care ar putea apărea dacă tehnologia CRISPR este folosită greșit.

„Atunci când începem să ne jucăm cu organismele genetice, ar putea apărea consecințe neprevăzute”, a precizat Wilson VornDick, fost ofițer al marinei americane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: