image
Sursa foto: GettyImages

Vladimir Putin îl felicită pe Joe Biden după mai mult de o lună de la câștigarea alegerilor prezidențiale americane

Vladimir Putin i-a transmis felicitări lui Joe Biden pentru alegerea în funcția de președinte al Statelor Unite, la mai bine de o lună după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Președintele rus a spus anterior că va aștepta rezultatul oficial al alegerilor - el a făcut anunțul în urma confirmării rezultatului știut deja în Colegiul Electoral american.

„Îi urez președintelui-ales succes și îmi exprim încrederea că Rusia și Statele Unite, care au o responsabilitate specială în ce privește securitatea și stabilitatea globală, vor putea, în ciuda dezacordurilor, să ajute la rezolvarea problemelor și provocărilor cu care se confruntă lumea în acest moment”, a spus Vladimir Putin, conform Reuters și The Independent.

Putin este printre liderii de stat sau guvern care au așteptat cel mai mult pentru a îl felicita pe Biden pentru victoria în alegeri. Și alți lideri autoritari au așteptat o perioadă lungă pentru a îl felicita pe Biden, inclusiv liderul chinez Xi Jinping sau cel turc, Recep Erdogan.

„În ce mă privește, sunt gata să interacționăm”, a adăugat președintele rus.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie cu un scor semnificativ și în Colegiul Electoral dar și în votul popular. Viitorul lider de la Casa Albă a obținut mai multe voturi decât orice alt candidat în alegerile prezidențiale americane din istorie - peste 81 de milioane. Luni, el a fost confirmat ca președinte de Colegiul Electoral cu 306 voturi, câștigând toate statele în care Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul prin contestații în instanță.

Viitorul președinte al SUA va depune jurământul în data de 20 ianuarie 2021.

Noutăţile partenerilor

comentarii: