image
Sursa foto: captură video

17.000 de lei pentru a nu fi sancționat pe un caz de agresiune: Un angajat al IP Botanica, prins în flagrant // VIDEO

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Botanica a fost reținut în flagrant în timp ce primea a doua tranșă mită 625 de euro, pentru a soluționa un pretins caz de agresiune.

Ofițerii SPIA al MAI, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul principal, în baza materialelor şi informaţiei preliminare deţinute, au documentat acțiunile pretins ilegale de corupere pasivă comise de către ofițerii de sector din cadrul IP Botanica al DP mun. Chișinău a IGP al MAI.

„Ofițerii au pretins de la denunțător mijloace financiare în valoare de 17 000 de lei pentru a nu fi sancționat, pentru un pretins caz de agresiune. Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații, a fost transmisă sub control autorizat, prima tranșă în valoare de 4000 de lei. În consecință, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, în valoare de 625 euro, un ofițer a fost reținut în flagrant delict”, informează MAI printr-un comunicat de presă.

Ca rezultat al acțiunilor procesuale desfășurate, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

SPIA îndeamnă cetăţenii și funcționarii publici să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia specializată anticorupţie 1520.

Noutăţile partenerilor

comentarii: