image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, de neoprit! Cifrele uluitoare care arată că Juventus nu s-a înşelat în privinţa transferului

Cristiano Ronaldo a puncat de două ori în deplasarea de la Genova şi a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Serie A, la egalitate cu Zlatan Ibrahimovic.

Italienii au remaract aportul extraordinar adus de Cristiano Ronaldo echipei sale. Spre exemplu, de la transferul lui Cristiano la Juventus Torino, niciun alt fotbalist din lume nu a marcat mai multe goluri decisive în campionatele de top ale Europei.

Cristiano Ronaldo are 22 de goluri decisive, mai multe decât Robert Lewandowski (21) şi Lionel Messi (15). Kylian Mbappe şi Ciro Immobile sunt următorii cu câte 14 goluri decisive.

O altă statistică interesantă este cea legată de golurile marcate în acest an. Cristiano Ronaldo îl domină pe marele său rival, Lionel Messi. Portughezul a marcat multe goluri din lovituri de la 11 metri, dar chiar şi-aşa, anul său este mult mai bun decât cel al argentinianului. Potrivit italienilor, Cristiano Ronaldo are 25 de goluri marcate în 2020 fără lovituri de la 11 metri. Leo Messi a marcat în total 24 de goluri, inclusiv din lovituri de la 11 metri.

În 42 de meciuri pentru Juventus Torino în 2020, atacantul portughez a marcat de 42 de ori. La 35 de ani, Cristiano Ronaldo continuă să fie de neoprit. Cifrele sale demonstrează până acum că Juventus a făcut un transfer excepţional, deşi multă lume s-a întrebat dacă e normal ca un club să plătească 105 milioane de euro pentru un jucător aflat probabil, ”pe final” de carieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: