image
Sursa foto: time.com

Caz șocant în capitală: Un elev a ajuns în stare gravă la reanimare după ce profesoara l-a pedepsit cu 150 de genuflexiuni

Caz ieșit din comun în capitală. Un elev din ciclul gimnazial a fost internat în secția de reanimare după ora de educația fizică. Acesta, împreună cu alți trei colegi, ar fi întârziat la ore, iar profesoara a decis să-i pedepsească cu câte 150 de genuflexiuni. Ulterior, unuia dintre ei i s-a făcut rău și a plecat acasă, iar mai apoi a ajuns la spital. Totul s-a întâmplat pe 10 decembrie, la Liceul Teroretic Ginta Latină, din Chișinău. Directorul adjunct al instituției spune că nimeni nu a fost pedepsit, iar genuflexiunile fac parte din noul program.

Marina Leahu, bunica băiatului, spune că a rămas șocată după ce nepotul i-a povestit tot ce s-ar fi întâmplat la lecția de educația fizică.

„Copilul când a venit acasă mi-a povestit că nu mai putea face exercițiile, dar profesoara a insistat să facă așezările până la urmă. El a început să tremure și i-a stat foarte rău. Profesoara a ignorat acest lucru și nu le-a permis să se oprească până fac toate așezările”, povestește Marina Leahu, bunica băiatului.

Din spusele bunicii, peste câteva ore după ce copilul a venit acasă starea acestuia a început să se înrăutățească.

„Spre seară am observat că picioarele îi erau inflamate și avea febră. A doua zi am chemat ambulanța. Copilul a început să se urineze cu sânge, picioarele umflate și a fost internat în terapie intensivă. Situația este gravă, dar stabilă. Acum încă se afla la spital. Tratamentul e lung și nu se știe ce va fi mai departe cu copilul”, spune femeia.

Bunica elevului mai crede că o persoană care și-a ales meseria de profesor ar trebui să aibă o altfel de abordare față de elevi.

„Profesoara are studii superioare, a învățat medicină și multe altele, ar trebui să știe că fără încălzirea mușchilor așa exerciții nu trebuie să le facă nici măcar unul matur. Noi locuim la un pas de la școală. Profesoara a putut să trimită un elev sau să mă telefoneze și să-mi zică că nepotul meu a întârziat la ore și rezolvam problema. Doamne, la ce am ajuns în ziua de azi?”, se plânge bunica băiatului.

Jurnal TV a încercat să discute cu directorul adjunct al liceului, Violeta Panfilov. Aceasta, la rândul ei, a refuzat să vorbească în fața camerei, fapt pentru care a fost filmată pe ascuns. Potrivit ei, elevii au întârziat la lecție, dar nu au fost pedepsiți. Genuflexiunile, spune ea, ar face parte dintr-un nou program sportiv și nu e posibil ca „de la așezări să se întâmple așa ceva”.

Șeful adjunct al Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, nu ne-a răspuns la apel. Vom reveni la acest subiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: