image
Sursa foto: foto simbol

Agenţia Europeană a Medicamentului va autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că va decide autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer și BioNTech, pe 21 decembrie, după apelurile statelor europene pentru a grăbi procesul de evaluare, transmite Digi24.

Potrivit europa.eu, o decizie cu privire la autorizarea vacinului va fi luată înainte de Crăciun, cu opt zile mai devreme decât era planificat inițial.  EMA a fost confruntată cu apeluri de a grăbi procesul de evaluare a vaccinurilor împotriva COVID-19, pentru ca statele din UE să poată începe vaccinarea populației. 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a transmis prin intermediul unei postări pe Twitter că statele europene ar putea să înceapă campaniile de vaccinare încă de anul acesta dacă vaccinul Pfizer-BioNTech va primi aviz pozitiv, notează Agerpres.

„Probabil că primii europeni vor fi vaccinaţi înainte de sfârşitul lui 2020'', a scris ea pe Twitter, după ce EMA a anunţat că va avea pe 21 decembrie o reuniune extraordinară privind vaccinul Pfizer-BioNTec, precizând de asemenea că a primit date suplimentare despre acest vaccin.

EMA emite recomandări asupra noilor tratamente şi produse medicale. Comisia Europeană are însă cuvântul final în privinţa aprobării şi, de regulă, respectă recomandările formulate de EMA. Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, după ce a obţinut aprobările necesare din partea autorităţilor cu rol de reglementare din aceste state.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: