Actualitate

Deputat PAS: Revin magazinle duty-free fără plata accizelor. Dodon îi cedează lui Șor CONTROLUL ASUPRA VĂMII

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, anunță că la inițiativa fracțiunii Șor se propune iar ca magazinele duty free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic să primească dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele.

„Când crezi că nu se mai poate mai rău, iată că deputații din actualul Parlament demonstrează contrariul! În 2019, cu mare greu (nici nu vreau să deschid multe detalii!), am reușit să promovăm un proiect de lege care nu mai permite magazinelor duty free de la intrarea în țară și celor pentru deservirea corpului diplomatic să beneficieze de scutiri pentru mărfurile accizate (alcool, țigări etc.). Iată că acum la inițiativa fracțiunii Șor se propune practic anularea acelei reforme, iar magazinele duty free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic obțin din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele.
Și asta încă nu e tot – în loc ce Agenția Servicii Publice, se propune că licența pentru așa gen de magazine să fie eliberată de Serviciul Vamal. Semn că zvonurile cu privire la aceea că Dodon îi cedează controlul asupra vămii lui Șor sunt reale.

Să vedem ce va face guvernul și dacă va susține sau nu această propunere”.

Sergiu Litvinenco / FB 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *