(video) Reținere cu implicarea mascaților, în centrul capitalei: Suspecții dețineau droguri de peste 8 milioane de lei

9 membri ai unei grupări specializată în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP au fost reținuți de poliție. Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 ani, au fost monitorizați timp de 3 luni, timp în care oamenii legii au acumulat probe suficiente. În urma investigațiilor s-a stabilit că aceștia au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram. Astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje - oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, aceștia obțineau venituri de peste 20 000 de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip cu masa totală de peste 10 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20 000 de pachețele de tip Zip - lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scară mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 8.000.000 de lei, un gram de PVP era vândut consumatorilor cu prețul de 800 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri, care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost ridicați și bani în diferită valută, în sumă totală de peste 414.000 de lei.

La fel, au fost ridicate și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil cu valoarea de aproximativ 17 000 de Euro și un apartament cu valoarea de peste 900.000 de lei care a fost procurat din banii obținuți din vânzarea drogurilor.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani. Acțiunile de reținere au fost realizate cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”a IGP. Oamenii legii menționează că doi membri ai grupării anterior au fost reținuți și judecați pentru huliganism, furt și jaf.


Pub