Şapte persoane, diagnosticate cu hipotermie în ultimele zile de către medicii CNAMUP

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 50 şi 91 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele Cimișlia, Călărași și Drochia. După acordarea asistenței medicale de urgență, 6 pacienți au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Foto: ambulanta.md

Potrivit datelor Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 7 – 13 decembrie, Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 15486 de solicitări.

La instituţiile medicale spitaliceşti din ţară au fost transportaţi 5589 de pacienţi, dintre care 4933 maturi şi 656 copii.

Serviciul de Urgență a fost solicitat cel mai des de către persoanele cu urgențe respiratorii – 4397 solicitări, inclusiv 1679 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 2919 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1921 de cazuri, dintre care 205 de accidente vasculare cerebrale.

Medicii de pe ambulanță au intervenit pentru 46 pacienți traumatizați în urma celor 36 accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 40 persoane au fost transportați la spital.


Pub