Japonia: Asasinul supranumit „criminalul de pe Twitter” a fost condamnat la moarte. Câte persoane a omorât

Un bărbat care a ucis nouă persoane după ce le-a contactat pe Twitter a fost condamnat la moarte, într-un caz care a șocat Japonia, relatează BBC.

Foto: www.sentinelassam.com

Takahiro Shiraishi, supranumit „criminalul de pe Twitter”, a fost arestat în 2017 după ce în apartamentul său au fost găsite bucăți de cadavre.

Tânărul de 30 de ani a recunoscut că și-a ucis și dezmembrat victimele - aproape toate femei tinere pe care le-a abordat pe rețeaua socială.

Peste 400 de persoane s-au prezentat marți pentru a urmări verdictul, în ciuda faptului că instanța are doar 16 locuri disponibile pentru public, a relatat presa locală, citează Digi24.

Sprijinul public pentru pedeapsa cu moartea rămâne ridicat în Japonia, una dintre puținele țări dezvoltate care au păstrat pedeapsa capitală.

Crimele în serie au declanșat dezbateri cu privire la modul în care se discută despre sinuciderea online.

Shiraishi s-a folosit de Twitter pentru a atrage persoane cu tendințe sinucigașe la locuința sa, spunând că le poate ajuta să moară și, în unele cazuri, a susținut că se va sinucide alături de ele.

El a sugrumat și dezmembrat opt femei și un bărbat cu vârste între 15 și 26 de ani, în perioada august-octombrie 2017, a potrivit agenție japoneze de știri Kyodo.

Procurorul de caz a cerut condamnarea la moarte a lui Shiraishi, dar avocații lui au susținut că este vinovat de o acuzație mai puțin gravă, de „crimă cu consimțământ”, motivând că victimele sale și-au dat permisiunea de a fi ucise.

Totuși, Shiraishi a contestat versiunea propriei sale echipe de apărare și a spus că și-a ucis victimele fără consimțământul lor.

Marți, judecătorul care a pronunțat verdictul a spus că „niciuna dintre victime nu a fost de acord să fie ucisă”.

„Inculpatul a fost găsit pe deplin responsabil”, a spus judecătorul Naokuni Yano, a citat de ziarul The Straits Times.


Pub