Igor Dodon l-a felicitat pe Joseph Biden cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte al SUA

Șeful statului în funcție, Igor Dodon, i-a trimis un mesaj de felicitare noului președinte ales al Statelor Unite ale Americii. „În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, am onoarea să îi adresez sincere și cordiale felicitări domnului Joseph Biden cu ocazia alegerii dumnealui în înalta funcție de Președinte al Statelor Unite ale Americii”, menționează Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Folosesc acest prilej pentru a reafirma interesul Republicii Moldova în aprofundarea relațiilor tradiționale de prietenie și cooperare bilaterală, bazate pe potențialul sporit al Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii”, se mai arată în mesajul expediat de șeful statului.

Colegiul Electoral a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA, ieri 14 decembrie.

Preşedintele republican în exerciţiu, Donald Trump, care îi acuză pe adversarii săi democraţi că au comis fraude la acel scrutin, a încercat să blocheze votul Colegiului Electoral din Georgia şi din alte state cheie în care a pierdut scrutinul, dar Curtea Supremă a SUA a respins un recurs în acest sens formulat de statul Texas, condus de republicani. Toate statele şi-au certificat rezultatele alegerilor din 3 noiembrie.


Pub