Peste 300 de paturi de la Centrul Moldexpo vor fi reprofilate. Autoritățile planifică construcția unui pavilion pentru alte circa 200 de persoane

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus se menține ridicat. Autoritățile planifică reprofilarea a peste 300 de paturi de la Centrul Moldexpo, dar și construirea unui pavilion unde ar putea fi tratați alți peste 150 de pacienți. Declarațiile au fost făcut de Boris Gîlca, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR.

Foto: UNIMEDIA

„Spațiile de la „Moldexpo le vom transforma deplin în paturi pentru Covid-19. Acolo putem reprofila 340 de paturi care sunt deja adaptate, organizate și cu echipamente și resurse umane. Pe lângă 130 de paturi activate de la Ftiziopneumologie, vom activa și al doilea bloc cu încă 200 de locuri. Mai avem în considerație construcția unui pavilion din sisteme moderne cu termoizolare și încălzire unde mai putem adapta încă 150-200 de paturi. Dar cumva noi oricum alergăm în urma trenului”, a spus Gîlcă.

Începând de joia trecută, în Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, blocul doi, au început să fie internați primii pacienți infectați cu Covid-19, cu forme ușoare și de gravitate medie. Cele 130 de locuri vor fi amenajate pe trei etaje a câte 40 – 45 de locuri pe fiecare, primele 45 de paturi fiind puse la dispoziție astăzi.

Peste o mie de persoane au fost testate pozitiv astăzi la Covid-19. Tara noastră a înregistrat un nou record decese în ultimele 24 de ore.


Pub