Privește „Negreșită” – un video performance despre supraviețuirea persoanelor queer în spații nesigure

Festivalul Internațional de Film Queer Voices III — Queerantine edition te invită să privești video-performance-ul Negreșită — un spectacol despre comunitatea queer din Republica Moldova. Un spectacol despre supraviețuirea persoanelor diferite în spaţii nesigure. Un spectacol de/cu Mădălina Brândușe, Alina Medoia, Ioana Chițu, Carolina Vozian, Maria Sgârcitu, Alex Horghidan, Mișa Dumitriu, Paula Dunker.

Spectacolul va fi urmat de un panel de discuție cu câțiva dintre membrii și membrele Negreșită:

Alina Medoia – lucrează ca trainerx de actorie și scris cu adulți şi copii. Joacă şi scrie. Nu-i place să se definească, crezând în interdisciplinaritate, fluiditate și în îmbinarea diverselor mijloace.

Carolina Vozian e scriitoare și lucrătoare culturală. S-a născut și a crescut în Republica Moldova. A emigrat în București pentru studii, unde a urmat Facultatea de Litere și a trecut prin diferite job-uri part-time – de la call-center, bar, la PR & comunicare social media, până la recenzentă culturală și vânzătoare la o brutărie. În paralel, a scris sau și-a dorit să scrie și a făcut parte din mai multe proiecte activiste.

Bogdan Balla e regizor de film și scenarist și în prezent urmează un master în regie de film la UNATC. E interesat în special de intersecția dintre filmul experimental și filmul queer.

– În majoritatea timpului, Ioana Chițu este actriță. Deși a colaborat cu câteva teatre de stat, din 2015 activează în teatre independente. (Macaz, Reactor de Creație și Experiment, Centrul Replika). Joacă în spectacole cu tematică socio-politică, documentare și performance-uri. Crede într-un teatru angajat feminist intersecțional, responsabil și emancipator.

De asemenea, panelului se va alătura Anastasia Danilova. Din aprilie 2010, este directoarea executivă a Centrului de Informații „GEDNDERDOC-M”. Este responsabilă de managementul financiar al Centrului, managementul resurselor umane și controlează activităţile generale ale organizaţiei. Reprezintă organizaţia la diverse seminare, conferinţe, în relaţiile cu autorităţile publice, ONG-uri internaţionale și locale.

Festivalul Internațional de Film Queer Voices este organizat de A.O. Moldox și Cinema Queer Stockholm, cu sprijinul financiar al Institutului Suedez și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos. Partenerii festivalului: Centrul GDM, International Queer & Migrant Film Festival,
Ambasada Suediei, Centrul de Arte „Cocoșul Roșu”. Partenerii civici: A.O. Oberliht, Platzforma, Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova. Partenerii media: Moldova.org, Moldova Liberă, Oameni și Kilometri, Diez.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.