22:39:44 24.04.2024
Stiri

GHID // UTIL pentru pacienții care s-au tratat de COVID-19 și urmează o perioadă de recuperare: Ce trebuie să faceți în perioada post-coronavirus

Actualitate 15.12.2020 11:23 Vizualizări1245 Autor: Ziarul National
GHID // UTIL pentru pacienții care s-au tratat de COVID-19 și urmează o perioadă de recuperare: Ce trebuie să faceți în perioada post-coronavirus


Pacienții care s-au infectat cu noul coronavirus și au reușit să învingă boala au nevoie de recuperare după tratamentul anti-COVID-19.

Pentru a susține reabilitarea persoanelor care se recuperează după tratament COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, au lansat ghidul „Perioada după COVID-19: Informații pentru pacienți. Suport în recuperarea și gestionarea simptomelor ca urmare a COVID-19”, în cadrul campaniei „Suport în reabilitarea fizică și psihologică după COVID-19”.

Ghidul conține informații și ilustrații care vin în ajutorul persoanelor care au simptome COVID-19, explicându-li-se pe pași cum anume ar trebui să procedeze în această situație, dar și persoanelor care au avut o formă gravă a bolii, cu nevoie de reabilitare după spitalizare.

CITIȚI și NOU // Pacienții care se tratează acasă de COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate de către stat: R. Moldova urmează să cumpere 300 de mii de TESTE RAPIDE

Pliantul arată și exerciții de gestionare a sufocării, a respirației, a tusei, modalitatea recomandată de aerisire a încăperii și, de asemenea, gestionarea oboselii, inclusiv planificarea activităților, tehnici de relaxare, având în vedere că impactul emoțional este foarte puternic, gestionarea alimentației și a activității fizice.

Potrivit autoritlor, acest ghid are scopul de a ajuta persoanele aflate în convalescență, care au nevoie de o recuperare cât mai rapidă, fiind un suport atât pentru ei, cât și pentru familiile lor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md