11:01:12 19.04.2024
Stiri

Fiscul de la Chișinău ar putea avea acces la informațiile legate de conturile financiare de peste hotare deținute de către cetățeni ai R. Moldova

Actualitate 15.12.2020 13:59 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
Fiscul de la Chișinău ar putea avea acces la informațiile legate de conturile financiare de peste hotare deținute de către cetățeni ai R. Moldova
Poză simbol


Serviciul Fiscal de Stat ar urma să aibă acces la informațiile legate de conturile financiare deținute în străinătate de către rezidenți ai Republicii Moldova, dacă statul nostru va semna Acordul Multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ privind aprobarea semnării respectivului acord.

Documentul are drept scop îmbunătățirea conformării fiscale internaționale prin acordarea asistenței reciproce în domeniul fiscal între statele semnatare și prin schimb de informații cu privire la identificarea persoanei (nume, adresă, cod fiscal), informații referitoare la numărul contului, numele și numărul de identificare al instituției financiare raportoare, informații despre soldul sau valoarea contului, dividendelor sau a altor venituri.

„Acordul va permite Republicii Moldova să efectueze schimbul de informații cu jurisdicțiile semnatare în scopul identificării persoanelor fizice sau entităților care se eschivează de la declararea veniturilor și plata impozitelor, prin transferul banilor în conturile din străinătate, acesta fiind un pas important în transparentizarea veniturilor. Datorită acestor schimburi de informații financiare, Serviciul Fiscal de Stat va avea o imagine de ansamblu asupra soldurilor sau valorii conturilor deținute în străinătate de rezidenții Republicii Moldova”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acordul Multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare a fost semnat la Berlin pe 29 octombrie 2014 și a fost acceptat până acum de 108 jurisdicții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md