Educatieonline.md va fi utilizată și după ce pandemia se va finaliza

7Z9A9038

Universitatea Tehnică a Moldovei este partenerul proiectului Educație Online, care s-a implicat atât în prima etapă, cât și în a doua. Rectorul UTM afirmă că instituția a oferit proiectului mai multe resurse, dar în același timp, și aceștia au beneficiat în urma implementării acestei idei.

Proiectul Educație Online este o dovadă a succesului și a perseverenței tuturor celor care s-au implicat, este o idee concepută ca fiind un proiect pilot, dar care a ajuns să fie condus spre un progres digital unic pentru aplicarea procesului educațional din întreaga țară, destinat elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ primar, secundar și general, precum și cadrelor didactice.

„Pentru noi a fost o provocare, totodată și o responsabilitate să participăm în acest proiect. Din clipa în care am auzit că se inițiază un asemenea proiect l-am susținut în totalitate, fiindcă considerăm că este un proiect de o importanță majoră pentru întreg sistem de învățământ din Republica Moldova.

Ne vom implica în totalitate, cu toate resursele pe care le avem, am pus la dispoziție săli de studii, am pus la dispoziție și experiența noastră și cunoștințele noastre și mă bucură foarte mult că prima etapă a fost una extraordinară, a fost o etapă de succes și cu cea mai mare plăcere și responsabilitatea, ne-am implicat și în a doua etapă.

Experiența pe care am acumulat-o în acest proiect, împreună cu Primăria municipiului Chișinău și împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării am utilizat-o pentru a crea o platformă similară pentru studenții universității noastre. De aceea, noi suntem și câștigători în acest sens prin implementarea bunelor practici, în crearea unei platforme similare la UTM.”, a transmis într-un mesaj, rectorul UTM, Viorel Bostan.

Educatieonline.md va fi utilizată și în continuare, după ce se va finaliza pandemia, pentru că este o oportunitate extraordinară pentru copiii din toate colțurile republicii, ca să acceseze lecțiile celor mai buni profesori.

Etapa a doua a proiectului Educație Online este implementată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Direcției generale educație, tineret și sport, Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa Viitorului, Tekwill, Crunchyroll și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente