Proteste la Kiev. Manifestanții au utilizat spray cu gaz lacrimogen, iar peste 40 de polițiști au suferit arsuri la ochi

protest

În Piața Independenței din Kiev, marți, 15 noiembrie, a izbucnit un protest. Manifestanții le-au cerut autorităților să mai relaxeze din restricțiile pentru businessul mic, impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Protestatarii au încercat să instaleze corturi, iar asta a încins spiritele. Poliția de la Kiev a raportat că, în timpul acțiunii desfășurate marți în Piața Independenței din Kiev, aproximativ 40 de polițiști au fost răniți. Conform rapoartelor media, există și o victimă printre protestatari, scrie Poliția Națională din Kiev.

„În timpul acțiunii din Piața Independenței, aproximativ 40 de polițiști au fost răniți. Un ofițer de poliție a fost lovit la cap în timp ce se afla în mulțime, în urma căruia și-a pierdut cunoștința, iar alți ofițeri de poliție au suferit arsuri la ochi”, a declarat pentru Interfax-Ucraina poliția kieveană. Conform rapoartelor media, există și o victimă printre protestatari.

Poliția a reamintit că marți are loc un miting în masă în centru, ai cărui participanți au mers de la Piața Constituției la Piața Independenței. „Când au încercat să instaleze corturile militare, iar mai mulți polițiști au vrut să-i împiedice, protestatarii au utilizat spray cu gaz lacrimogen asupra oamenilor legii”, a subliniat biroul central din Ucraina.

„Drept urmare, un polițist a fost lovit la cap și și-a pierdut cunoștința, iar aproximativ 40 s-au ales cu arsuri chimice la ochi”, a declarat Departamentul Național de Poliție din Kiev.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente