Parlamentul Ungariei a adoptat mai multe legi anti-LGBT, inclusiv interzicerea adopției copiilor și schimbarea genului

lgbtq
Foto: USA Today

Parlamentul maghiar a adoptat marți, 15 decembrie, o serie de legi anti-LGBT, inclusiv una care stabilește noțiunea tradițională de „gen” în Constituția țării și alta care interzice de facto adoptarea copiilor de către cuplurile de același sex.

Un amendament la Constituție care definește părinții drept „mama este femeie, tatăl este bărbat” a fost aprobat de majoritatea parlamentară, potrivit site-ului oficial al Adunării, transmite euronews.com.

Textul din lege definește sexul ca fiind doar cel al nașterii: „Educația este asigurată în conformitate cu valorile bazate pe identitatea constituțională și cultura creștină a țării.” Acest lucru presupune că legislația adoptată interzice schimbarea de gen în documentele personale și bătăliile ideologice asupra cărților pentru copii care arată pozitiv diversitatea.

Pledând pentru schimbarea în parlament, guvernul maghiar a justificat noul amendament din cauza necesității de a „proteja copilul de posibile interferențe ideologice sau biologice” din lumea occidentală modernă.

În plus, Parlamentul a adoptat o lege care permite doar cuplurilor căsătorite să adopte copii, cu unele excepții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente